Už melagingus parodymus teisiamas teisėsaugos ieškomos Seimo narės Neringos Venckienės tėvas Vytautas Andrius Kedys.

Penktadienį A. V. Kedys į teismą atvyko lydimas jų šeimą jau ne pirmoje byloje ginančio advokato Aido Venckaus.

Teisėja Danutė Mickevičienė gavo advokato A. Venckaus prašymą, kad teismas išreikalautų 2013 m. gegužės 17 d. teismo posėdžio protokolo dokumentus, kuriuose yra L. Stankūnaitės liudijimai apie jos darbovietę.

Prokuroras Tomas Danyla teigė, kad advokato užduoti klausimai nėra susiję su V. A. Kedžiui iškelta byla, tad tokie prašymai, prokuroro nuomone, neturėtų būti tenkinami.A. Venckus teismą ėmė tikinti, kad L. Stankūnaitė turi būti pati nubausta, nes esą ji melavo apie savo darbą.

"Ji netgi kategoriškai teigė teismui, kad netgi vaikščiojo į darbą, bet negalėjo nurodyti, kur buvo jos darbovietė", - sakė A. Venckus.

D. Kedžio tėvo advokatas teisme citavo ir vienai žiniasklaidos priemonei "Tesidė" vadovės interviu, kuriame Vygandas Trainys aprašo, kaip A. Ūsas prašo fiktyviai įdarbinti jo draugę - L. Stankūnaitę.

Prokuroras teismui ir A. Venckui priminė, kad dabar nagrinėjama byla dėl V. A. Kedžio melagingų parodymų, o ne dėl to, kur ir ar dirbo L. Stankūnaitė.

Vos pateikus prašymus, neigiamą atsakymą dėl dokumentų išreikalavimo, A. Venckus pareiškė, kad iš viso nori nušalinti teisėją - ji esą negali užtikrinti šališko teismo proceso. Anot A. Venckaus, liudijimas kitoje byloje yra melagingas, tad tai rodo liudytojos nepatikimumą.

Toks prašymas užkirto galimybę apklausti liudytojus byloje, ką ir buvo suplanavęs teismas.

Teisėja paskelbė pertrauką, per kurią tarsis su teismo pirmininku. Po pertraukos birželio 19 d. ir paaiškės, ar byloje reikės kito teisėjo.

Išeidamas iš teismo salės V. A. Kedys tvirtino, kad jis neišsižadės savo liudijimo: "aš tikrai mačiau Andrių Ūsą tik su trumpikėmis Stankūnų bute".

Byloje aktyviai dalyvaujanti disidentė sesuo Nijolė Sadūnaitė neslepia prielankumo Kedžiams. Ji tvirtino, kad ne V.  A. Kedį, o L. Stankūnaitę ir jos brangų advokatą Gintarą Černiauską reikia sodinti.

"Kam jam meluoti (V. A. Kedžiui), jei sako, kad matė, reiškia, matė", - iš karto po teismo posėdžio teisimąjį palaikė N. Sadūnaitė.

Anot A. Venckaus, jo ginamojo byla tėra paremta Stankūnų šeimos pasakojimu, tad jis ir siekia įrodyti, kad L. Stankūnaitė nėra patikima liudytoja.