Negyvas (manoma, mirties priežastis - apsinuodijimas heroinu) maždaug 30 metų Latvijos pilietis ketvirtadienį buvo rastas viešbučio "Panorama" numeryje.

Su užsieniečiu buvusi stoties prostitutė-narkomanė, pamačiusi, kad klientas numirė, pabėgo. Bet policija ją netrukus rado, mergina prisipažino, kad narkotikų Latvijos piliečiui parūpino ji. Prostitutė nurodė, pas ką tabore ji nupirko kvaišalus, nuo kurių mirė užsienietis.

Penktadienį policija tabore, nurodytoje lūšnoje, atliko kratą ir rado įvairiausių narkotikų. Lūšnoje gyvenanti moteris dėl narkotikų laikymo ir platinimo buvo sulaikyta ir išvežta į areštinę. Sekmadienį ji suimta.

Už narkotikų platinimą ši įtariamoji teista ir anksčiau. Pasak pareigūnų, ši moteris ne čigonė, tačiau gyvena tabore, nes ji narkomanė, už kvaišalus dirbanti čigonams. Tokie narkomanai vadinami vergais, jų tabore yra ne vienas. Kai kurie jų už dozę ir maistą dirba visokius darbus, kiti, kaip suimtoji, pardavinėja šeimininkės narkotikus ir, įkliuvus, prisiima visą kaltę sau.

Miręs Latvijos pilietis - šią savaitę yra ketvirtoji tabore parduodamo heroino auka (trys negyvi narkomanai šią savaitę rasti pačiame tabore arba miškelyje prie jo).