Kaip informuoja Klaipėdos apygardos prokuratūra, dviems 25 metų pagėgiškiams J. J. ir Č. D. už tai, kad jie 2011 metų sausio 30 d. savadarbėmis rogėmis bei keturračiais motociklais gabeno iš Kaliningrado srities į Lietuvą Nemunu atplukdytas rusiškas kontrabandines cigaretes už daugiau 147 tūkst. litų, teismas skyrė 4 metų laisvės atėmimo bausmę.

Už grotų dvejiems metams pasiųstas ir Rusijos Federacijos 36 metų gyventojas A. D., kuris 2011 rugsėjo 8 d. Nemunu į Lietuvą atplukdė 20 dėžių kontrabandinių cigarečių už beveik 65 tūkst. litų. Lietuvos pusėje jam talkinęs bei cigaretes priglaudęs 23 metų Tauragės r. gyventojas  T. B.  į valstybės biudžetą privalės sumokėti 26 tūkst. litų.

Solidžiomis piniginėmis baudoms nuteisti ir Plungės rajono gyventojai – motina su sūnumi. Už tai, kad savo sodyboje viename iš Plungės r. kaimų 2011 m. balandžio 7 d. jie laikė įvairių rūšių kontrabandinių cigarečių su rusiškomis banderolėmis už daugiau nei 28 tūkst. litų, sūnui, 25 m. D. L. priteista sumokėti 22 tūkst. 100 litų baudą, o 57 m. motinai A. L. – 19 tūkst. 500 litų.

Teistumo neišvengė ir buvęs muitininkas, už piktnaudžiavimą tarnyba išmestas iš pareigų, tačiau, įsidabinęs ekspeditoriumi, siekdamas greitesnio muitinės procedūrų atlikimo, pareigūnę bandęs papirkti kyšiu. Liepos 12 d. Klaipėdos miesto apylinkės teismas už tai 46 metų M. B. skyrė pusės metų laisvės apribojimo bausmę.