Informacija apie dviejų elektrinių traukinių avariją pasirodė antradienio rytą, skelbia naujienų tarnyba „Interfax“, remdamasi pareigūnų pranešimu. Skelbiama, kad incidentas įvyko netoliese Lobnios, Maskvos apskrityje.

„Į incidento vietą atvykę pareigūnai pastebėjo, kad smarkiai apgadinti dviejų elektrinių traukinių pagrindiniai vagonai“, - paaiškino policijos pareigūnai.

Laimei, per avariją niekas nenukentėjo. Tačiau „360 Podmoskovjė“ paskelbtoje nuotraukoje matoma, kad susidūrimo būta itin stipraus: vienas iš vagonų apvirto, sumalta kito traukinio mašinisto kabina.


Remiantis policijos versija, maždaug 3.32 val. nakties į vieną elektrinį traukinį įsmuko chuliganas, kuriam pavyko traukinį pajudinti iš vietos. Netrukus šis elektrinis traukinys atsitrenkė į kitą traukinį, stovėjusį jo kelyje“, - teigia policijos atstovai.

Maskvos geležinkelių atstovai spaudai avarijos faktą patvirtino, tačiau patikino, kad avarija kitų traukinių judėjimui nepakenkė.

Maskvos žiniasklaida skelbia, kad nuo chuliganų dažnai nukenčia ir naujo modelio elektriniai traukiniai. Spalio 10 dieną pasirodė informacija, kad du nusikaltėliai sugadino vieną naują elektrinį traukinį. Skelbta, kad vandalizmo aktas įvykdytas netoliese geležinkelio stoties „Taldom“.

Rusijoje ir anksčiau pasitaikydavo kurioziškų bandymų vogti traukinius. 2006 metais Kurhanėje ginkluotas vagišius, sprukdamas nuo policijos pareigūnų, įsiveržė į elektrinio traukinio kabiną.

Grasindamas ginklu, vagis pradėjo mašinisto ir jo padėjėjo reikalauti „skubiai nukreipti traukinį kitur“. Įkaitai nusikaltėliui nenusileido ir jį netrukus sučiupo atvykę policijos pareigūnai. Iš nusikaltėlio buvo atimtas dujinis pistoletas.

2004 metais Leningrado srityje psichine liga sergantis mašinistas pagrobė traukinį. Kelių policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad geležinkeliu rieda krovininis traukinys, o mašinistas nereaguoja į semaforo signalus. Traukiniui pravažiavus tris stotis, buvo priimtas sprendimas išjungti elektros tiekimą ir taip traukinį sustabdyti – tai ir buvo padaryta. Lokomotyvo kabinoje buvo ir mašinisto padėjėjas, tačiau jis pasidavė neadekvačiai besielgusio viršininko nurodymams.