Tiek jis mažiausiai uždirbo iš nelegalaus prostitucijos verslo.

Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Irma Randakevičienė antradienį paskelbė, kad D. Dirvanauską pripažįsta kaltu dėl pelnymosi iš prostitucijos – už tai jam skirta 3 metų laisvės atėmimo bausmė. Be to, iš jo nuspręsta konfiskuoti pinigus, kuriuos vyrui dirbusios lietuvaitės pervesdavo kaip dalį uždarbio.

D. Dirvanauskui dvi merginas padėjusi surasti jo draugė Kristina Šuvalskytė taip pat nuteista, tačiau jai skirta dvejų metų laisvės apribojimo bausmė. Be to, nuteistoji turės išdirbti 100 val. senelių priežiūros įstaigose.

Tuo metu Agnė Vanagienė, kurią prokurorai kaltino dirbus telefoniste, buvo išteisinta – nesurinkta pakankamai įrodymų patvirtinančių teiginius, jog būtent ji merginoms nurodydavo, kada pas kas atvyks ir kiek sumokės klientai.

Nuosprendį paskelbusi teisėja pažymėjo, kad D. Dirvanausko kaltė įrodyta ne tik jo paties parodymais, bet ir merginų pasakojimais, kurių parodymai sutapo tarpusavyje.

Šioje byloje dalis liudytojų yra gerai žinomos iš pramoginių leidinių ar laidų. Į užsienį teikti seksualines paslaugas vyko ir tituluotos manekenės, ir gražuolės iš „Olialia“ katalogų.

Teismas nustatė, kad merginos buvo verbuojamos užsiimti prostitucija net 3 metus – nuo 2007-ųjų lapkričio iki 2010-ųjų rugsėjo.

Bylos duomenimis, merginų buvo ieškoma internete esančiose pažinčių bei pokalbių svetainėse – jaunoms lietuvaitėms buvo siūlomas gerai apmokamas darbas užsienyje. Žinoma, ne kambariams tvarkyti – merginos žinojo, kad už pinigus turės tenkinti gašlių užsieniečių seksualines užgaidas.

Prokurorai išsiaiškino, kad šiam nelegaliam verslui trijulė buvo gerai pasiruošusi – merginoms organizavo brangiai apmokamas erotines fotosesijas. Lietuvaičių merginų nuotraukos buvo talpinamos dviejuose tarptautiniuose erotinio pobūdžio tinklalapiuose.

Seksualines paslaugas merginos teikė Graikijoje, Italijoje ir Prancūzijoje – sąvadautojai merginoms nupirkdavo lėktuvo bilietus bei parūpindavo nakvynę brangiuose viešbučiuose.

Nustatyta, kad kaltinamieji taip pat priiminėjo klientų telefoninius skambučius – su jais susitardavo dėl merginų teikiamų paslaugų kainų. Jos neišsiskyrė iš kitų tokia pačia veikla užsiimančių agentūrų – už seksą tekdavo mokėti po kelis šimtus eurų.

Apie atvykstančius klientus merginoms kaltinamieji pranešdavo SMS žinutėmis. Jos taip pat privalėdavo pranešti, kada „patenkintas vyras“ išvykdavo iš viešbučio kambario.

Nustatyta, kad merginos pusę uždirbtos sumos turėjo atiduoti kaltinamiesiems. Pinigus jos sąvadautojams pervesdavo per trečiuosius asmenis.

Šioje byloje liudijo ir buvusi dainininko E. Dragūno draugė Simona Vaitulevičiūtė. Ji teisme yra prisipažinusi, kad prostitucija užsiėmė Italijoje, Prancūzijoje, Graikijoje, Šveicarijoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Austrijoje, Didžioje Britanijoje, Ibisoje (Ispanija). „Visur buvau”, – patikino ji.

S. Vaitulevičiūtė teisme teigė, kad į prostituciją buvo įtraukta dar būdama septyniolikos, kai susidomėjo striptizu.

„Mano gyvenime viskas yra gerai, mano mama irgi yra kilminga, ji irgi savo jaunystėje važinėjo po pasaulį, aš taip pat norėjau keliauti, mama man sakė, kad irgi seksu užsiiminėjo ir tai yra labai gerai“, – aiškindama apie savo, kaip vyrų linksmintojos praeitį, teigė ji.

Nė kiek nesivaržydama mergina pasakojo, kad dirbo prostitute ir tuo net didžiuojasi.

„Dirbau agentūroje „Avangard escort“ palydove, tai yra tai, kai merginos bendrauja su vyrais – man tai labai gerai sekėsi, nesu nuo to nukentėjusi, mano gyvenime viskas yra labai gerai, – sakė S. Vaitulevičiūtė. – Žinojau, kad reikės seksu užsiimti, man mama sakė, kad tai yra gerai“.

Mergina teigė, kad prieš susidėdama su suteneriais iš Lietuvos dirbo Anglijoje, Londone. „Į užsienį su Donato agentūra važiavau tris kartus, o kai pagimdžiau, dar penkis kartus“, – sakė ji.

S. Vaitulevičiūtė tikino, kad jos tikslas buvo vienas: „Važiavau į užsienį užsidirbti pinigų, tai yra labai gerai, nes jeigu graži mergina, geram gyvenimui pastūmėja toks uždarbis“.

Buvusi dainininko draugė teigė, kad per dvi savaites uždirbdavo iki 20 tūkst. litų.

„Per savo gyvenimą važiavau septyniolika kartų, o per šį vaikiną – dešimt“, – teisme kalbėjo mergina, pažymėjusi, kad su teisiamo sąvadautojo agentūra buvo išvykusi į Italiją, Prancūziją ir Graikiją, vienos kelionės metu aplankydavo tris miestus.

Ji tikino, kad pusę iš gašlių klientų gauto uždarbio atiduodavo sąvadautojui – pinigus pervesdavo per banką.

„Manau, kad su šiuo sąvadautoju uždirbau 70 tūkst. Lt į rankas, o visa kita, kiek likdavo, atsidurdavo mano rankinėje – patikėkite, vien deimantais viskas mano gyvenime yra nuklota“, – emocingai kalbėjo mergina.

S. Vaitulevičiūtė patikino, kad už valandą, praleistą su klientu, gaudavo 300 eurų. „Tada buvau labai jauna, bet kai suėjo 21 m., įkainiai sumažėjo“, – sakė ji, pažymėjusi, kad informaciją, kada į jos viešbučio kambarį ateis klientas, gaudavo mobiliuoju telefonu.

Informuojame, kad Vilniaus apygardos teismas 2014 m. spalio 6 d. nuosprendžiu konstatavo, kad K. Šuvalskytė nepadarė jai inkriminuotų veikų – moteris buvo išteisinta.

Išteisinamajame nuosprendyje teismas nurodė, kad išteisintoji su dviem merginomis kalbėjosi apie fotosesiją ir kitokio pobūdžio – konsumacijos darbą užsienyje, tačiau šis pokalbis nepatvirtina, kad ji padėjo D. Dirvanauskui organizuoti merginų prostituciją ir jai vadovauti. Pasak teismo, K. Šuvalskytė apie lytinius santykius dviem merginomis kalbėjo tik tiek, jog joms nusakytų darbo intymumo pobūdį, ir nurodė, kad dėl lytinių santykių su klientais spręs jos pačios.

Šiuo nuosprendžiu buvo pakeista ir bausmė D. Dirvanauskui – jam skirta 2 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant 2 metams.