Kaip DELFI pasakojo Vilniaus centre gyvenantis E. Kūris (dabar vadovaujantis Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Viešosios teisės katedrai), trečiadienį, apie 12 val., jis vedė į lauką šuniuką. Laiptinėje sutiko kaimyną J. Radovičių. Šis pasiteiravo: „Gal nori ašarinių dujų?“ Ir iškart ėmė purkšti dujas profesoriui į veidą.

Visą tai matė kitas kaimynas. Jis padėjo beveik nieko nematančiam E. Kūriui sugrįžti į savo butą. Jiems nueinant J. Radovičius pavymui šaukė: „Nebandyk siundyti ant manęs savo vaiko!“

Namuose E. Kūris vandeniu išsiplovė akis, žmona iškvietė policiją. Atvažiavusių patrulių užpuolikas į savo butą neįsileido, bet pasikalbėjo su jais per uždaras duris. J. Radovičius pareigūnams pareiškė, jog E. Kūris „visame name primontavo“ mažyčių vaizdo kamerų, jį seka ir t.t.

Buvęs Konstitucinio Teismo pirmininkas dėl užpuolimo parašė pareiškimą. Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

J. Radovičius dažnai internete dėsto savo mintis apie jį persekiojančius landsbergininkus ir įvairiausias spec. tarnybas. Pasak E. Kūrio, šis keistas žmogus yra paskelbęs sąrašą „saugumo agentų“, kurie jį persekioja. Sąraše yra daugybė garsių Lietuvos žmonių. Pasak E. Kūrio, J. Radovičių „seka pusė Lietuvos“. Tame pačiame sąraše yra ir E. Kūris, jo žmona ir sūnus (sąrašo paskelbimo metu berniukui buvo 12 metų, dabar jam 14).

„Tikiuosi, dabar policija ir psichiatrai savo darbą padarys“, - DELFI sakė buvęs Konstitucinio Teismo pirmininkas.

Į medikus E. Kūris nesikreipė - susitvarkė pats. Jis pirmąkart gyvenime patyrė ašarinių dujų poveikį: „Nemaloni ir pikantiška patirtis“.