Mažiausiai trys vyrai, troškę moteriško dėmesio, pateko į Vilniaus rajone, Pagiriuose gyvenančio ir šiuo metu vienoje Vilniaus bendrovėje taksistu dirbančio 21 metų vaikino spąstus – Povilas Spranginas net neneigia, kad taip naudojosi vyrais.

„Turėjau vieną tikslą – gauti pinigų“, – šiandien prisipažįsta P. Spranginas.

Didelis troškimas svetima sąskaita gauti pinigų P. Spranginui pridarė ne tik gėdos, bet ir nemalonumų – buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl turto prievartavimo, o juos pabaigus, baudžiamosios bylos atsidūrė ant teisėjų stalo. Vilniaus rajono apylinkės teismo teisėjas Tadeušas Volkovskis jas sujungė į vieną, o trečiadienį pradėjo aiškintis, kodėl jaunas vyras apsimetinėjo mergina ir kvailino meilės ištroškusius vyrus.

Baudžiamojoje byloje valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras Jonas Selilionis teisme sakė, kad P. Spranginas savo veiklą pradėjo dar 2013-ųjų sausio 24-ąją ir baigė tik 2014-ųjų birželio 30-ąją. Mergina apsimetęs vaikinas internete susipažindavo su vaikinais, pasisiūlydavo kartu pabendrauti „Skype“ programa. Šiems įsijungus vaizdo kamerą „mergina“ apsimesdavo, kad pas ją iškilo techninės kliūtys ir naujojo pažįstamojo prašydavo „surengti pasirodymą“.

Nežinia, ar visi į tokius spąstus pakliuvę vyrai ryžosi šiai avantiūrai, tačiau tie, kurie prieš kamerą nusirengdavo ir rodydavo savo nuogybes, būdavo nufilmuojami. O tada ir prasidėdavo – iš vyrų P. Spranginas pareikalaudavo pinigų už tai, kad nebūtų internete paviešintas įrašas.

Vienas vyras P. Spranginui sumokėjo 30 eurų, kitas – 20, o trečiasis – beveik 45 Eur.

Kai pinigai įplaukdavo į P. Sprangino banko sąskaitą banke, vaikinas savo aukoms paruošdavo naują siurprizą – sužinojęs jų tikruosius vardus ir pavardes (bendraudami internetu jie dažniausiai apsimesdavo kitais asmenimis ir nurodydavo slapyvardžius), P. Spranginas tada pareikalaudavo didesnių sumų – 170-200 Eur. Priešingu atveju grasindavo, kad vaizdo įrašus patalpins ne tik jų vardu registruotuose socialiniuose tinkluose, bet ir išsiųs jų draugams.

Nė vienas vyras, kreipęsis į policiją, pinigų nesutiko sumokėti. Ar buvo tokių, kurie sumokėjo, bet į policiją nesikreipė, P. Spranginas nesako.

Mergina apsimetinėjęs taksistas pripažino jam pateiktus kaltinimus, todėl baudžiamąją bylą teismas nagrinėjo supaprastinta tvarka – neapklausinėjo nukentėjusiaisiais pripažintų vyrų. Nors apie posėdį jiems buvo iš anksto pranešta iš anksto, vyrai teisme taip ir neišdrįso pasirodyti ir susipažinti su jų erotines fantazijas stebėjusiu ir fiksavusiu vaikinu.

P. Spranginas prisipažino, kad į tokias kvailybes įsivėlė tik dėl to, jog buvo priklausomas nuo azartinių lošimų ir jam labai reikėjo pinigų.

„Tuo metu pas mane buvo labai sunki finansinė padėtis, neturėjau, bet labai reikėjo pinigų, – sakė kaltinamasis. – Tada studijavau, negalėjau dirbti, o pinigų daugiau iš niekur negalėjau gauti, todėl prasimaniau būdą, kaip galėčiau užsidirbti. Dabar jau mečiau studijas, dirbu ir po truputį grąžinu skolas.“

Vaikinas tikino, kad ne visus vyrus filmuodavo – kartais tik jiems pasakydavo, jog šie yra nufilmuoti ir už tai, kad įrašas nebūtų viešai išplatintas, reikia susimokėti.

Jo teigimu, antrą kartą vyrai nesutikdavo mokėti pinigų – vienas ilgą laiką žadėjo, kitas ėmė ir prapuolė, ištrynė savo anketą. Dar iš kito jis pinigų reikalavo siųsdamas SMS žinutes – meilės ištroškęs vyras buvo pasiruošęs bendrauti ne tik internetu, todėl ir davė savo telefono numerį.

„Pažinčių portale patalpintame skelbime nebuvau parašęs, kad esu mergina, bet iš skelbimo buvo galima suprasti, jog esu ji, o ne jis“, – kalbėjo P. Spranginas.

Nukentėjusiesiems pinigų jis dar nėra grąžinęs, nors vienas jų net nereikalauja. „Bet grąžinsiu, reikia mėnesio laiko“, – tikino jis.

Dėl nepadorių žaidimų P. Spranginas bėdų pridarė ir vienam savo draugui – į jo sąskaitą banke vienas nukentėjusiųjų buvo pervedęs pinigų. Be to, pareigūnai išsiaiškino, kad būtent iš jam priklausančio kompiuterio buvo bendraujama su dėmesio ištroškusiais vyrais – pradėjus ikiteisminį tyrimą jam net buvo pareikšti įtarimai bei paimtas kompiuteris.

Nors bičiuliui įtarimai netrukus buvo panaikinti (paaiškėjo, kad su vyrais bendravo P. Stpranginas), bet kompiuterio šis taip ir neatgavo – pagal įstatymus jį teismas galėtų konfiskuoti, jeigu būtų įrodyta, jog jis žinojo, kad draugas daro nusikaltimus.

Už turto prievartavimą P. Spranginui gresia arešto arba laisvės atėmimo iki šešerių metų bausmė. Kadangi kaltinamasis anksčiau nebuvo teistas, jam bausmės vykdymas galėtų būti atidėtas.