Vilniuje, Baltupių gatve įtartinai važiuojantį „Honda CR-V“ Kelių policijos tarnybos pareigūnai pastebėjo sekmadienį, kiek po 10 val. Pareigūnams kilo įtarimų, kad vairuotojas gali būti neblaivus.

Ties 89 namu pareigūnai sustabdė automobilį, prie vairo buvęs vyras nepanoro tikrintis girtumo. Jis policijos pareigūnams nepateikė nei vairuotojo pažymėjimo, nei automobilio registracijos liudijimo.

Tai nesutrukdė nustatyti vairuotojo asmenybės. Patikrinus duomenimis paaiškėjo, kad prie vairo keistai besiegiantis vyras – pats vadovavo policijos pareigūnams, dirbo Kelių policijos valdybos vyriausiuoju komisaru.

Neblaivumo patikrinimo vengimas, taip pat alkoholio vartojimas po eismo įvykio iki jo aplinkybių nustatymo gresia vairuotojo pažymėjimo netektimi iki 36 mėnesių, taip pat 2000-3000 litų bauda. Taip pat teismas gali skirti ir arešto bausmę iki 30-ties parų. E. Mačiulaičiui išrašytas protokolas ir už vairavimą, pažeidžiant Kelių eismo taisykles.

Iki 1999 metų Kelių policijai vadovavęs E. Mačiulaitis dirbo ir teisme, Varėnoje. Čia jo 2006-aisiais pradėta karjera žlugo 2010 metais. Tuomet Etikos komisija pripažino, kad E. Mačiulaitis savo pareigas atliko aplaidžiai, tuo pažemino teisėjo vardą. Tiesa, Varėnos rajono apylinkės teisėju dirbęs E. Mačiulaitis atsipirko tik papeikimu, jis pats nusprendė trauktis iš pareigų.