Skelbiama, jog per pastaruosius dvejus metus iš užsienio į Jungtinę Karalystę atvyko dvigubai daugiau nusikaltėlių (asmenų, kurie prieš atvykdami į Jungtinę Karalystę ir čia prasikaltę, jau buvo įvykdę nusikalstamą veiklą savo šalyse), palyginus su ankstesniais metais.

Jungtinės Karalystės policijos paviešinti duomenys rodo, jog užsieniečių, sulaikytų ir įtariamų nusikalstama veikla, skaičius išaugo 133% - nuo 56,984 (2013 m.) iki 132,964 (2015 m.).

Britų spaudoje kaip vienas įsimintinų pavyzdžių pateikiamas lietuvis Raimondas Jakštas, kuris įkalintas už savo kaimyno ataką Bostone. Pasirodo, jog lietuvis į Jungtinę Karalystę atvyko iš karto po to, kai buvo paleistas iš kalėjimo Lietuvoje, kur atsėdėjo penkerius metus už tai, jog mirtinai sumušė žmogų. Atvykęs į svečią šalį, lietuvis ir čia pateko į teisėsaugos akiratį.

Kitas pavyzdys - latvis Arnis Zalkalns - kuris atvyko į Jungtinę Karalystę po to, kai atsėdėjo bausmę savo šalyje už žmonos nužudymą. Atvykęs į Britaniją, vyras nužudė britų paauglę ir paskui tariamai pats pasikorė.

Tiesa, Jungtinėje Karalystėje galioja sistema, kuri leidžia patikrinti užsienio piliečių (daugelio Europos Sąjungos šalių) nusikalstamumo istoriją. Pareigūnai pernai šioje sistemoje aptiko rekordinį skaičių įtariamųjų - net 132,964 iš užsienio į Jungtinę Karalystę atvykusius asmenis.

Kaip rodo statistika, 2013 metais užsieniečių prievartautojų ir žudikų, sučiuptų Jungtinėje Karalystėje, skaičius siekė 146, o praėjusiais metais - net 372.

Iš 307 žmogžudystes įvykdžiusių asmenų, kurie vėliau atsidūrė Jungtinės Karalystės teisėsaugos akiratyje, 90 jų buvo iš Rumunijos, 47 iš Lenkijos ir 35 iš Lietuvos.

Tarp Jungtinėje Karalystėje sulaikytų asmenų, kurie savo šalyse buvo teisti už prievartavimo atvejus, 132 buvo iš Rumunijos, 99 iš Lenkijos ir 54 iš Lietuvos.

Už vaikų seksualinį išnaudojimą teisti asmenys, atvykę į Jungtinę Karalystę, pasiskirstė taip: 32 buvo iš Lenkijos, 22 iš Lietuvos, 12 iš Italijos ir 10 iš Latvijos.