Ukmergės švietimo centro buhalterė 52 metų Gražina B. turi 33 metų buhalterės darbo stažą. Ji sukčiams patikėjo ne tik savo asmeninius, bet ir darbovietės elektroninės bankininkystės duomenis: "Bankas man buvo išdavęs tuos pačius elektroninės bankininkystės slaptažodžius ir kodus tiek asmeninei, tiek Ukmergės švietimo centro sąskaitoms tvarkyti."

„Čia ponia Gražina?” – kreipėsi į mane vardu vyras, prisistatė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) viršininko pavaduotoju Šarūnu Rameikiu ir padiktavo šios įstaigos adresą Vilniuje, Šermukšnių gatvėje. Tam, kad neabejočiau, su kuo kalbu, jis paprašė manęs įjungti kompiuterį ir per „Google” informacinę sistemą pasitikrinti viską, ką jis išvardijo. Kai tai padariau, jis man paminėjo dvi moteriškas pavardes ir pasiteiravo, ar jos man žinomos. Atsakiau neigiamai. Tai išgirdęs vyras pranešė, kad jo minėtos moterys per mano asmeninę banko sąskaitą plauna pinigus – viena ten juos perveda, o kita išgrynina. Jis paprašė padiktuoti savo elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenis ir uždraudė kreiptis ar skambinti į banką, paaiškindamas, kad dėl tokių bankinių operacijų yra įtariami banko darbuotojai. Vyras patikino, kad mano sąskaita banke bus stebima apie 10 dienų, o po to man reikės atvažiuoti į FNTT Vilniuje“, - pasakojo buhalterė.

Iš jos sąskaitos Ūkio banke buvo pasisavinta 603 litai, o iš keturių tame pačiame banke esančių Ukmergės švietimo centro sąskaitų - 40 tūkstančių 900 litų.

"Absurdas, visiška netvarka - įstaigos vadovas turi kontroliuoti tokius dalykus. Negali taip būti, kad įstaigos piniginius reikalus tvarko tik viena buhalterė ir tai ji daro su tais pačiais elektroninės bankininkystės slaptažodžiais ir kodais, kurie yra naudojami ir asmeninei sąskaitai", - neslėpė pasipiktinimo Ukmergės rajono meras A. Kopūstas. Rajono meras patikino, kad artimiausiu metu gali būti svarstoma dėl Gražinos B. atleidimo iš darbo. "Švietimo centras liko be lėšų, kurios buvo kauptos įvairioms skoloms padengti. Kažkas juk turės jas padengti", - kalbėjo A.Kopūstas.