Tarp ieškomų nusikaltėlių yra Giedrius Rimidis (24 m.), kuris siaubingai išprievartavo moterį Lietuvoje 2008 m. liepos mėn. Jis gali gyventi Londono Leyton rajone. Kitas lietuvis Gintautas Rupslaukis (36 m.) ieškomas dėl pagrobimo, vagystės ir plėšimo, įvykdytų 2003 m. Manoma, kad jis gali gyventi Mančesteryje.

Detektyvai paskelbė sąrašą, kuriame nurodyta 10 nusikaltėlių iš Lenkijos, Rumunijos, Lietuvos ir Didžiosios Britanijos.

Jie paviešino informaciją apie nusikaltėlius, tarp kurių yra žmogžudžių, prievartautojų, ginkluotų plėšikų ir pagrobėjų, kurie slapstosi nuo policijos Didžiojoje Britanijoje.

Be dviejų lietuvių taip pat ieškomas rumunas Neculai Margineau (49), kuris mirtinai sumušė ir suspardė ūkininką savo tėvynėje 1998 m. gegužės mėn. Jis gali būti pastebėtas Mitcham ir Enfield rajonuose.

Lenkas Tomaszas Galasas (28) ieškomas tėvynėje dėl bandymo išprievartauti Radome 2001 m. ir marihuanos kontrabandą.

Pareigūnai paviešino informaciją ir apie vieną britą, Johną McLeaną (23), kuris ieškomas Jungtinių Amerikos Valstijų Virdžinijos valstijoje dėl didelės sumos vagystės universitete. Jis siejamas su Tower Hamlets rajonu ir High Wycombe miestu.

Tarp kitų sąraše nurodytų nusikaltėlių yra lenkas eksportuotojas, kuris gali gyventi vakarų Londone, rumunas ginkluotas plėšikas, siejamas su Birmingemu.

Skotland Jardo ekstradicijos skyriaus detektyvo seržanto Deano Coyle‘o teigimu, policija iki šiol nesugebėjo susekti šių vyrų. Jo teigimu, yra manoma, kad visi vyrai turi ryšių su Londonu.

Tikimasi, kad viešos gaudynės kodiniu pavadinimu Operacija „Sunfire“ padės surasti šiuos nusikaltėlius.

„Mes tikimės, kad visuomenės pastabumas padės mums susekti šiuos žmones“, – teigia jis, „Daugelis jų yra pavojingi ir prie jų nereikėtų artintis. Tačiau jei pastebėsite juos arba manote žinantys, kur jie gyvena, dirba arba dažnai lankosi, tuomet raginu jus paskambinti kovos su nusikaltimais organizacijai „Crimestoppers“, kad mano komanda galėtų rasti ir suimti juos.“

Visi, turintys informacijos apie kurį nors iš šių žmonių, yra prašomi susisiekti su „Crimestoppers“ numeriu 0800 555 111.