Dvi administracines bylas išnagrinėjusi teisėja Danutė Mickevičienė užsieniečiui nurodė baudą sumokėti kuo greičiau ir tada pristatyti teismui tai patvirtinančius dokumentus.

P. Woontoną policijos pareigūnai sulaikė šeštadienio rytą – Vilniaus centre esančio viešbučio „Astorija“ darbuotojai pasiskundė, kad apie 7 val. į restoraną atvykęs užsienietis viešoje vietoje keikiasi ir atsisako sumokėti 65 Lt už pusryčius.

Netrukus atvykusiems policijos pareigūnams prie restorano stovėjęs britas neigė darbuotojų teiginius ir tvirtino, kad išėjęs į lauką tik parūkyti, o už pusryčius susimokės vėliau, kai grįš į restoraną ir baigs valgyti.

Kadangi „Astorijos“ darbuotojas dėl neapmokėtos sąskaitos parašė pareiškimą, P. Woontonas buvo išvežtas į 3-iąjį policijos komisariatą.

Čia britas surengė tikrą spektaklį – pareigūnus išplūdo įvairiausiais necenzūriniais. Nustatyta, kad užsienietis buvo neblaivus – jam nustatytas 2,95 promilių girtumas.

Dvi paras areštinėje praleidęs ir išsiblaivęs P. Woontonas pirmadienį pristatytas į teismą aiškino, kad sutinka su visais jam pareikštais kaltinimais. „Man svarbiausia kuo greičiau gauti baudą ir eiti iš čia“, – teisme aiškino jis.

Jis tikino, kad neturėtų būti baudžiamas dėl vagystės restorane. „Aš pasiūliau sumokėti, bet jie iškvietė policiją“, – teigė vyras, pažymėjęs, kad šeštadienio rytą nesijautė toks girtas, kaip parodė alkotesteris.

Beje, į areštinę uždarytas britas policijoje skundėsi ir medikais – kai jis pareiškė, kad jam yra sulaužyta koja, pareigūnai iškvietė medikus, kurie nenustatė jokio lūžio. Tuomet sveikatos draudimo Lietuvoje neturintis P. Woontonas reikalavo jį vežti pas kvalifikuotus medikus. Tiesa, ir čia jam rimti sužalojimai nebuvo diagnozuoti.

Tai tas pats britas, kuris praėjusį penktadienį paryčiais buvo atvežtas į 3 policijos komisariatą už tai, kad girtas šlapinosi ant Prezidentūros sienos. Sulaikytas komisariate jis irgi kėlė skandalą, plūdosi, grasino pareigūnams ir netgi suvaidino epilepsijos priepuolį.

Dėl šio brito į policiją kreipėsi ir Vilniaus senamiestyje esančių nakvynės namų vadovas - P. Woontonas ten kurį laiką gyveno, o paskui pabėgo neapmokėjęs maždaug 500 litų sąskaitos. Nakvynės namuose jis paliko savo pasą ir piniginę su bankų kortelėmis.