Kaip rašo britų spauda, gamyklos darbuotojas Vytautas Jokubauskas, gyveno nuomojamame būste Mayor's Walk gatvėje, Piterboro mieste. Čia ir buvo rasta moters kūno dalis, praneša Kembridžšyro policija.

Įtariama, kad nužudytoji - jo žmona.

Pranešama, kad V. Jokubauskas paskutinį kartą pastebėtas gegužės 30 d., kai draugas jį vežė į darbą, esantį Huntingdone.

Į lietuvio nuomojamą būstą Piterbore policijos pareigūnai buvo iškviesti penktadienį, apie 12 val. 30 min. Pareigūnus iškvietė namo savininkė, nes kiti kaimynai ėmė skųstis bjauriu kvapu, sklindančiu iš V. Jokubausko nuomoto kambario.

Nužudytosios kūnas buvo rastas lagamine, be galvos, rankų ir kojų.

Moters tapatybė dar nenustatyta, tačiau įtariama, kad tai gali būti V. Jokubausko sutuoktinė. Moteriai buvo apie 40 metų, liekna, juodais plaukais.

Po įvykio Policija aptvėrė namą. Praėjus maždaug parai, būste, kuriame rastas lagaminas su palaikais, tebedirbo žmogžudysčių tyrėjai ir policijos pareigūnai.

Policija įtaria, kad lietuvis galėjo pabėgti į Rytų Europą ar Airiją, kur turi pažįstamų.

Moters lavonas buvo išvežtas iš namo. Pirmadienį Peterboro ligoninėje turi būti atliktas skrodimas.

„Tikimės surasti V. Jokubauską ir nerimaujame dėl jo sutuoktinės, kurios jau taip pat kurį laiką nesimato“, - sakė vyriausiasis inspektorius, detektyvas Adamas Gallopas iš Bedfordšyro, Kembridžšyro ir Hertfordšyro sunkių nusikaltimų skyriaus.

„Šiuo metu vyksta tyrimas. Mėginama nustatyti, kur įvykdyta žmogžudystė. Mūsų prioritetas yra nustatyti V. Jokubausko buvimo vietą ir išsiaiškinti nužudytosios tapatybę“, - teigė jis.

„Visus, manančius, kad matė V. Jokubauską, ar atpažinusius jo partnerės apibūdinimą, prašau kuo greičiau kreiptis į policiją. Visi, kurie jį pamatys, neturėtų prie jo artintis ir turėtų nedelsiant susisiekti su policija“, - pridūrė jis.

A.Gallopas pažymėjo, kad ši žmogžudystė laikoma pavieniu incidentu. Ją tiria specialiai sudaryta žmogžudysčių komanda.

Vietos policija informuoja, kad nenorintieji atskleisti savo asmenybės, bet turintieji tyrimui vertingos informacijos, gali anonimiškai paskambinti telefonu 0800 555111.