Skaudžių pasekmių pavyko išvengti policijos pareigūnų operatyvumo dėka.

Apie ketvirtą valandą Šiaulių apskrities policijos budėtojas Raseinių rajono policijos patrulių būrio ekipažui pranešė apie kelyje Kaunas-Klaipėda įvykusį eismo įvykį. Ties Kryžkalniu į kelią išbėgęs briedis trenkėsi į automobilį ir, pakilęs į orą, kliudė mašinos stogą, jį stipriai įlenkdamas.

Stogas prispaudė keleivį, o stogo skardos atplaiša kirto į jo kaklą, pažeisdamas kraujagyslę, iš kurios stipriai kraujavo. Nors eismo įvykio vieta yra Tauragės apskrities policijos aptarnaujamoje teritorijoje, pirmieji į įvykio vietą pagal gautą pagalbos kvietimą atvyko Raseinių rajono policijos komisariato pareigūnai Darius Enzelis ir Marius Petraitis

Nors situacija buvo sudėtinga, jauni pareigūnai nepasimetė ir ryžtingai ėmėsi gelbėjimo veiksmų. Padedami pro šalį važiavusio ir sustojusio sunkvežimio vairuotojo jie pirmiausia atkėlė automobilio stogą, tuomet išlaisvino sužeistąjį. Kad šis nenukraujuotų, pirmąją pagalbą mokantys suteikti pareigūnai užspaudė žaizdą jo kakle ir laikė, kol sulaukė medikų, kuriems perdavė nukentėjusįjį.