Sulaikytąjį planuojama artimiausiu metu išvežti į Panevėžio apskrities policijos areštinę.

Pasak policijos pareigūnų, D. Miliukas, matyt, suprato, kad slapstytis beprasmiška, nes jo paieškai buvo mestos didžiulės pajėgos.

DELFI žiniomis, D. Miliukas su vaikinais, kuriuos apšaudė, anksčiau nebuvo pažįstamas, tačiau šeštadienio vakarą tarp jų Biržuose įvykęs konfliktas - abi pusės apsižodžiavo (pareigūnai neatskleidžia, kokiomis aplinkybėmis tai įvyko, pasakė tik tiek, jog žodinis konfliktas įvykęs viešoje vietoje). Netrukus po to D. Miliukas griebėsi ginklo ir ėmė šaudyti į paauglius.

Jis šaudė iš legalaus, savigynai įsigyto pistoleto. D. Miliukui praeityje buvo taikytas Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymas, tačiau tai buvo prieš 14 metų, todėl tai nesutrukdė jam gauti leidimą ginklui. Pirmadienio vakarą atėjęs pasiduoti D. Miliukas į komisariatą atsinešė ir pistoletą „Makarov“, kurį atidavė pareigūnams.

DELFI primena, kad šeštadienio vakarą, apie 21 val. Biržuose gatvėje prie dviejų moksleivių - penkiolikmečio ir septyniolikmečio - automobiliu privažiavę vyrai pareikalavo gultis ant žemės, o jaunuoliams nepaklusus, ėmė šaudyti. Jaunesniajam pavyko pabėgti, jam rikošetavusi kulka sužalojo lūpą. O kartu su juo ėjęs septyniolikmetis, kuris yra tapęs Lietuvos šaudymo sporto jaunių ir jaunimo čempionu, buvo nužudytas šūviu į nugarą.

Nužudytą vaikiną rado jaunesnysis jo brolis ir mama. Biržų pareigūnų veiksmus žada tirti Panevėžio apskrities policija, o Biržų savivaldybė prašo prokurorų tyrimo.

Žuvusiojo motinai apie nelaimę pranešė kartu su juo buvęs draugas. Pabėgęs nuo šaudančių užpuolikų paauglys pasislėpė laiptinėje ir paskambino savo tėvams. Šie atvyko jo pasiimti. Apie 22 val. penkiolikmetis užsuko į draugo namus paklausti, ar grįžo kartu su juo buvęs draugas.

Apie šaudymą ir dingusį sūnų motina nedelsdama pranešė policijai. Tačiau Biržų pareigūnai moteriai patarė nesijaudinti ir laukti, kol sūnus pats grįš.

„Tą dieną mieste buvo daug švenčių. Pareigūnai sako: pašoks ir pareis. Bet mano vaikas neina į tuos šokius. Jeigu draugas grįžo ir dar tie šūviai... Jis būtų susisiekęs su draugu arba namo bėgęs. Nusprendėm, kad gal bėgdamas pametė telefoną“, - moteris pasakojo, kad buvo nuvažiavusi į policiją, ir į greitąją, bet sūnaus niekur nerado.

Biržų policija teisinasi, kad gatvėje, kurioje įvyko nelaimė, dažnai šaudomi fejerverkai, nes yra kavinė. Gali būti, kad ir gyventojai neatkreipė dėmesio į šūvius, nes manė, kad tai fejerverkai.

„Apie 6 val. ryto, kai jau prašvito, važiavome ieškoti. Paskambinau telefonu ir vaikas sako: mama, mama, čia kažkur skamba. Sūnus dar kėlė brolį, bet aš jau pamačiau, kad jis jau viskas, mėlynas visas... Tada iškviečiau policiją, o jie man sako, kad ieškojo kitoj pusėj“, - verkdama pasakojo moteris.

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas R.Požėla vyksta į Biržus

Po savaitgalio įvykių, kai Biržuose buvo nušautas nepilnametis, aiškintis padėties į šį miestą antradienį vyksta policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla, pranešė Policijos departamentas.

Jis susitiks ne tik su policijos pareigūnais, bet ir su vietos savivaldos atstovais, bendruomenės nariais, informuos žiniasklaidą.

Pirmadienį pranešta, kad ikiteisminį tyrimą dėl šio įvykio perėmė Panevėžio apygardos Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Biržų rajono savivaldybės merė Irutė Varzienė žada kreiptis į rajono prokuratūrą, prašydama atlikti tyrimą dėl policijos pareigūnų galbūt netinkamai atliktų pareigų.

Antradienį savivaldybėje taip pat šaukiamas pasitarimas, kuriame Biržų politikai susidariusią padėtį aptars su Panevėžio vyriausiojo policijos komisariato ir Biržų rajono policijos komisariato viršininkais.