Kaip DELFI sakė Lietuvos kriminalinės policijos biuro vadovas Rolandas Kiškis, beveik šimtas pareigūnų papildomai apklausia vietos gyventojus - policininkai eina į visus namus ir įmones.

Dalis vietos gyventojų buvo apklausta I. Strazdauskaitės paieškos pradžioje. Dabar žmonės apklausiami papildomai. Policijos tikslas - apklausti visus be išimties čia gyvenančius ar dirbančius žmones.

Masinės apklausos pradėtos Žeimiuose, paskui apklausų teritorija plečiama. Pasak R. Kiškio, apklausiami visi Žeimiuose ir 10 kilometrų spinduliu apie šį miestelį gyvenantys asmenys.

Ketvirtadienį apklausta ir Ruklos gyventoja, teigianti, kad pirmadienio naktį miške prie Gaižiūnų poligono (nuo ten iki vietos, kur rastas dingusios merginos automobilis - keliolika kilometrų) su vyru rinkdama šovinių tūteles, girdėjusi merginos šauksmą „Jėzau, padėkite!“. Pasak LKPB vadovo, ši apklausa „nedavė nieko konkretaus“.

DELFI primena, kad merginos paieškos vyksta nuo sekmadienio, kai apie 21 val. policija gavo pranešimą, kad automobiliu „Audi A7“ apie 16.30 val. iš Plungės į Vilnių išvažiavo Ieva Strazdauskaitė (gimusi 1991 m.). Pranešta, kad mergina dingo pravažiavusi Kauną: kaip nurodė jos draugas, dingo – dingo ryšys, vėliau telefonas buvo išjungtas.

Apie 1.30 val. I. Strazdauskaitės automobilis, kuriame sumontuota GPS įranga, surastas Jonavos rajone, netoli Žeimių miestelio esančiame miške. Automobilis nesmarkiai apdaužytas.

Dieną šukuotos Vilnius-Kaunas magistralės pakelės. Rasta I. Strazdauskaitės asmeninių daiktų. Susibūrė ir savanorių grupės, kurios stengiasi padėti policijai surasti merginą ir sugrąžinti ją artimiesiems.

Antradienį vadovavimą tyrimui perėmė Lietuvos kriminalinės policijos biuras ir Generalinė prokuratūra. Dingusios merginos tėvai išplatino pranešimą, kad žmonės, kurie turi svarbios informacijos, sulauks atlygio - 10 tūkstančių eurų.

I. Strazdauskaitės draugo tėvas subūrė apie pusšimtį „Plungės lagūna“ darbuotojų, kurie Jonavos rajone dar kartą šukavo atkarpą tarp Žeimių ir Liepių Jonavos rajone. Iš Pasienio aviacijos rinktinės pakilo sraigtasparnis (skelbta, kad anksčiau to padaryti neleido oro sąlygos).

Trečiadienis, kovo 8 d., savanoriai iš Jonavos susibūrė dar kartą išnaršyti vietovę, kur buvo aptiktas I. Strazdauskaitės vairuotas automobilis „Audi A7“. Kėdainių rajone paiešką vykdė gausios policijos pajėgos su kinologais ir tarnybiniais šunimis.

Asmenis, mačiusius merginą, žinančius galimą jos buvimo vietą ar turinčius tyrimui reikšmingos informacijos, prašome nedelsiant pranešti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams telefonu (8 37) 303 450 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.