Teismo nutartis, kuria paliktas galioti Vilniaus apygardos teismo nuosprendis, įsiteisėjo nuo jos paskelbimo – 36 metų E. Petelis už grotų turės praleisti 6 metus. Bausmės vykdymo pradžia – kitų metų pradžia, kai pataisos inspekcija nuteistąjį pakvies atvykti atlikti bausmės.

E. Petelio apeliacinį skundą atmetęs teismas pažymėjo, kad bylą išnagrinėjęs pirmosios instancijos teismas išsamiai įvertino bylos aplinkybes, įsigilino į nukentėjusiojo, liudytojų ir kaltinamojo parodymus, todėl pagrįstai konstatavo, kad buvęs mokytojas seksualiai prievartavo M. K. Čiurlionio menų mokyklos auklėtinį.

Teismas taip pat nusprendė, kad nuteistasis nukentėjusiajam berniukui privalės sumokėti 30 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimą.

Pasak teismo, E. Petelis, dirbdamas kūno kultūros mokytoju, savo darbo vietoje ne tik seksualiai prievartavo ir tvirkino mažametį, bet ir laikė pornografinio pobūdžio nuotraukas, kuriose pavaizduotas vaikas.

Apkaltinamajame nuosprendyje teismas pabrėžė, kad skirdamas bausmę atsižvelgė ne tik į tai, kad E. Petelis padarė labai sunkų nusikaltimą, bet ir į bylos aplinkybes – vaiką mokykloje prievartavo ir tvirkino jo mokytojas.

Bylos duomenimis, E. Petelis kaltinamas 2010-ųjų lapkričio 2-ąją M.K.Čiurlionio menų gimnazijoje, kūno kultūros salės patalpose, seksualiai (oraliniu būdu ir kitokio sąlyčio būdu) prievartavęs mažametį tos pačios mokyklos moksleivį.

Nuo pedagogo nukentėjęs moksleivis nebesimoko mokykloje – tėvai nusprendė jį perkelti į kitą švietimo įstaigą.

Šeimą turintis E. Petelis neigė jam mestus kaltinimus dėl seksualinio prievartavimo ir tvirkinimo, tačiau pripažino, kad jo kompiuteryje rasti vaizdai priklausė būtent jam.

E. Petelio byla – didelis smūgis M. K. Čiurlionio menų mokyklai – jos vadovai ne kartą yra pabrėžę, jog „mokytojai ir administracija negali patikėti, kad tai, kuo kaltinamas E. Petelis, įvyko mokykloje ir kad apkaltintas darbuotojas, kuris ne vienerius metus čia dirbo“.

„Dėl šio mokytojo darbo ar bendravimo su mokiniais niekada nebuvo jokių nusiskundimų, – rašė švietimo įstaigos vadovybė pranešime. – Apgailestaujame, kad teršiamas mokyklos vardas, nes čia dirba nusipelnę valstybei mokytojai, tėvai, pasitikėdami mumis, atveda į mokyklą gabiausius Lietuvos vaikus. Užtikriname, kad nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje darbas su mokiniais yra pagrįstas abipuse pagarba ir tik todėl mūsų mokykla gali didžiuotis moksleivių pasiekimais ir gera reputacija ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje“.