Kaltinamasis jau yra teistas už plėšimą ir šiuo metu teisme yra nagrinėjama byla, kurioje jis yra kaltinamas turto sunaikinimu ar sugadinimu.

Praėjusių metų antrosios Kalėdų dienos rytą šventinė mokyklos darbuotojų ir gyventojų nuotaika pradingo, kai mokyklos bendrabučio fojė buvo rasta mirusi 68 metų budėtoja.

Į įvykio vietą atvykusiems pareigūnams kilo įtarimų, kad moteris galėjo būti nužudyta, todėl nedelsiant buvo ieškoma žmonių, galėjusių ką nors žinoti apie įvykusią nelaimę. Apklausus bendrabutyje per šventes gyventi pasilikusius mokinius, įtarimai krito ant visiems žinomo ūmaus būdo auklėtinio M. B. pečių, praneša Generalinė prokuratūra.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnams, atlikusiems šį ikiteisminį tyrimą pavyko išsiaiškinti, kaip galėjo atsitikti ši nelaimė ir kodėl jaunas vaikinas galėjo ryžtis veiksmams, lėmusiems garbaus amžiaus moters mirtį.

Surinkus bylos medžiagą, tapo aišku, kad kaltinamasis, pažeidęs taisykles ir grįžęs į bendrabutį po 22 val. konfliktavo su budėtoja, kuri nebuvo užtikrinta, ar jaunuolis tikrai yra šio bendrabučio gyventojas.

Dėl kilusio konflikto moteris grasino, kad iškvies policiją. Vaikinas to tikrai nenorėjo, nes buvo vartojęs narkotikų. Sunerimęs dėl galimų darbuotojos veiksmų, 18-metis įniršo ir nustūmė moterį nuo laiptų, o pats pabėgo.

Ryte moteris buvo rasta nukritusi nuo laiptų. Nustatyta, kad ji mirė nuo galvos sužalojimų.

Kaltinamasis pripažįsta savo kaltę. Medicininės apžiūros metu M. B. organizme buvo rasta marihuanos.

Byla bus nagrinėjama Šiaulių apygardos teisme.

Pagal Baudžiamojo kodekso 129 straipsnio 2 dalies 10 papunktį jaunuoliui gresia laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.