Policijos departamentas praneša, kad Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas pasirašė tarnybinio patikrinimo išvadą, kurioje konstatuota, kad policijos patruliai, peršovę benamį, pažeidė galiojančius teisės aktus ir už tai bus patraukti tarnybinėn atsakomybėn.

Policijos departamento prie VRM Imuniteto valdyba, atlikusi tarnybinį patikrinimą konstatavo, kad 2015 m. lapkričio 14 d., apie 15.20 val. pareigūnas V. R., turėdamas jam išduotą automatą „AKS-74U“, neužtikrino saugumo, neįsitikino, kad ginklas neužtaisytas, nenustatė ginklo saugiklio į saugią padėtį, dėl to, ginklui užkliuvus už kliūties ir nusispaudus nuleistukui, buvo atlikti 3 šūviai.

Konstatuotina, kad 2015 m. lapkričio 14 d., žinodamas, kad V. R. panaudojęs tarnybinį šaunamąjį ginklą apie tai nepranešė Vilniaus AVPK OVS ir tiesioginiam vadovui, kartu buvęs pareigūnas A. Š. nesiėmė jokių priemonių užkirsti kelią pareigūno V. R. daromam teisės pažeidimui. Šiais savo veiksmais pareigūnas A. Š. pažeidė Policijos veiklos įstatymo nuostatas.

2015 m. lapkričio 17 d. Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato viršininko įsakymu pareigūnas V. R. paties prašymu išleistas į pensiją.

Tarnybinio patikrinimo metu nustatytas, kad abu pareigūnai yra išlaikę tarnybinio ginklo egzaminą, abu dalyvavo šaunamojo ginklo įgūdžių tobulinimo teoriniuose ir praktiniuose mokymuose, buvo supažindinti su saugų elgesį su ginklais reglamentuojančiais teisės aktais, konstatuotina, kad jie žinojo policijos pareigūno pareigą panaudojus šaunamąjį ginklą, nedelsiant informuoti policijos įstaigos budėtoją ir savo tiesioginį vadovą.

Baigus tarnybinį patikrinimą, Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato viršininkui Kęstučiui Lančinskui pavesta paskirti drausmines nuobaudas pareigūnams. Tarnybinio patikrinimo išvados kopijos bus pridėtos prie pareigūnų tarnybos bylų. Siekiant ateityje išvengti analogiškų situacijų, įpareigota šią situaciją išanalizuoti tarnybinių mokymų metu.

Dėl šių pareigūnų veiksmų Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriuje toliau tęsiamas ikiteisminis tyrimas, kurį organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūra.