Už vagystes ir plėšimus nuteisti (bausmės terminai - nuo 2,5 iki 3,5 metų) 17-mečiai pataisos namuose užpuolė prižiūrėtoją ir jį sužalojo (vėliau greitoji pagalba jį išvežė į ligoninę, ten suteikus pagalbą pareigūnas išleistas į namus, bet į tarnybą kurį laiką negalės eiti, šis pareigūnas pataisos reikalų sistemoje dirba jau apie 20 metų). Po to jie įsiveržė į antrą postą, esantį prie išėjimo. Ten tuo metu budėjo jauna prižiūrėtoja, jos bėgliai nelietė, mergina liko sveika.

Išdaužę stiklines duris vaikinai išbėgo į gatvę. Triukšmą išgirdęs pataisos namų budėtojas su dar vienu prižiūrėtoju puolė vytis bėglius, tačiau tamsoje greitai pametė juos iš akių.

Intensyvią nepilnamečių paiešką pagal specialų paieškos planą vykdė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato, Kalėjimų departamento ir Kauno nepilnamečių tardymo-izoliatoriaus pataisos namų, Viešojo saugumo tarnybos bei Krašto apsaugos pareigūnai. Pasitelkti kinologai su šunimis. Pagalbos kreiptasi į visuomenę, į orą pakeltas kariškių sraigtasparnis.

Spalio 2 d., apie 3.55 val., Kauno policijos pareigūnų ekipažas, Jurbarko gatvėje sulaikė du bėglius – L. Č. ir M. G. Sulaikytieji buvo pristatyti į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę.

Spalio 2 d., apie 7.30 val., Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriaus-pataisos namų prižiūrėtojas Kaune, Ateities plente, sulaikė trečiąją bėglį – A. L. Nepilnametis sulaikymo metu nesipriešino ir buvo pristatytas į Kauno nepilnamečių tardymo izoliatorių-pataisos namus.

Dėl šio įvykio Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriaus-pataisos namuose pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 241 str. 2 d. „Kalinio pabėgimas“. Už šiame straipsnyje numatytus veiksmus asmuo baudžiamas laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Dėl nepilnamečių pabėgimo aplinkybių Kalėjimų departamentas pradėjo tarnybinį patikrinimą. Komisija, sudaryta iš imuniteto, kriminalinės žvalgybos ir priežiūros pareigūnų, vertins su šiuo pabėgimu susijusius pareigūnų veiksmus ir atsakomybės klausimus.

Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriaus-pataisos namų direktorius V. Lamauskas labai dėkoja Kauno policijai ir kitoms tarnyboms.