Lavoną aptiko studentas, kuris apie kraupų radinį pranešė policijai. Tyrėjai labai greit nustatė nužudytojo asmenybę.

Paaiškėjo, kad tai 28 m. Peteris Martinezas, priklausęs nusikaltėlių grupuotei „G Stone Crips“. Identifikuoti žuvusįjį padėjo tatuiruotė ant nugaros, vaizduojanti Mergelę Mariją su rože, ir pirštų atspaudai.

P. Martinezo galva buvo apvyniota lipnia juosta, o kojos įkištos į 20 litrų talpos kibirą su betonu, praneša „Sky News“.

Nužudytojo rankos buvo surištos už nugaros, papasakojo vyriausiasis Niujorko policijos departamento tyrėjas Robertas K. Boyce‘as, ant jo buvo užmauti plastikiniai maišai. Kol kas neaišku, ar mirtis jį ištiko vandenyje, ar anksčiau.

Policijos duomenimis, P. Martinezas buvo areštuotas daugiau nei 30 kartų. 2008 metais jam buvo peršauta koja. 2016 m. vasarį jis dingo be žinios, apie tai policijai pranešė jo draugė.

Tai pačiai grupuotei kaip P. Martinezas priklausė ir reperis Bobby Shmurda, kuris buvo suimtas 2014 m. pabaigoje įtariant jį žmogžudyste, pasikėsinimu nužudyti, neteisėtu ginklo laikymu ir narkotikų platinimu.

Šios gaujos nariai kalbėdami telefonu naudodavo kodinius žodžius. Pavyzdžiui, jei buvo numatomas susišaudymas, jie jį vadino „įdegiu“, o ginklą šifravo žodžiu „kojinės“, rašo USA.one.

Primename, kad susidorojimas užbetonuojant apatines aukos galūnes („cementiniai batai“) minimas įvairiausiose legendose ir istorijose apie Amerikos gangsterius. Tokias scenas galima pamatyti ir filmuose.

Tačiau aptiktasis Peterio Martinezo kūnas – pirmas JAV istorijoje dokumentuotas tokio susidorojimo atvejis.

Tačiau buvo atvejų, kai prie aukų lavonų buvo pririšami betoniniai blokai. 1941 metais taip buvo susidorota su gangsteriu Naujajame Džersyje, o 1964 m. – su kitu banditu Niujorke.

Pasak ekspertų, susidorojimas užbetonuojant kojas reikalauja daug pastangų. Auka kelias valandas turi nejudėti, kad skiedinys sustingtų. Tai sukelia papildomą riziką žudikams, kurie paprastai stengiasi veikti greitai.