Pagyvenęs pagrobėjas, kuris prisistatė pirma kaip Abu Tayedas, paskui kaip Tayeburas Rahmanas, o galiausiai - kaip Abulas Kalamas Azadas, vakar pasidavė policijai. Nuo pirmadienio vakaro jis Chagračario mieste įkaitais laikė vyriausybės darbuotojus, karininkus, politikus ir vieną žurnalistą. Chagračaris yra 175 km į pietryčius nuo sostinės Dakos.

Pasak vietos policijos vadovo pavaduotojo Nazrulo Islamo, pagrobėjas reikalavo visoje šalyje uždrausti rūkyti ir susidoroti su nusikalstamumu.

Chagračario administracijos vadovo biurą, kur su įkaitais užsibarikadavo teroristas, pirmadienį apsupo šimtai policininkų ir kareivių. Grobikas atsisakė kalbėtis su vyriausybės derybininkais bei vietiniais žurnalistais.

Tačiau antradienį, pasak policijos, jis pradėjo nedidelėmis grupelėmis paleisti įkaitus.

Pirmadienį vyriškis atėjo į miesto administracijos vadovo Ashrafulo Maqbulo biurą, kur jam buvo paskirtas susitikimas.

Čia jis išsitraukė pistoletą ir sprogmenį, pasak jo, laikrodinę bombą, ir pateikė A.Maqbului 23 žmonių sąrašą, kuriuos šis turėjo pakviesti pas save į biurą.

Į miesto vadovo pakaušį buvo nukreiptas pistoletas ir A.Maqbulas paskambino visiems nurodytiems asmenims, tačiau namie rado tik 13 iš jų.

Atvykusiuosius nusikaltėlis taip pat paėmė įkaitais. Savo reikalavimus jis perdavė per žurnalistą Taruną Bhattacharya, kuriam leido paskambinti į savo laikraštį.