Yra duomenų, kad ši vagystė – suplanuota. Prieš įvykį pasigirdo šūvių, sprogimų garsai priešingoje pastato pusėje, kurie, manoma, buvo skirti nukreipti apsaugos dėmesį arba užmaskuoti dūžtančio stiklo garsą. Netrukus du užpuolikai išdaužė pastato langą ir įėję į jo vidų pradėjo grobti jame buvusį turtą. Pasak Vilniaus VPK kriminalinių nusikaltimų tyrimo tarnybos komisaro Antoni Mikulskio, įmanoma, jog dar du įsibrovėlių bendrininkai laukė už pastato tvoros.

Panašu, jog nusikaltėlius labiausiai viliojo vitrinose esantys mobilieji telefonai, kompiuteriai, kita organizacinė technika. Išgirdę dūžtančio stiklo garsą “Ekskomisarų biuro” darbuotojai nubėgo į įvykio vietą, kur pamatė vieną iš plėšikų, traukiantį daiktą panašų į ginklą. Apsaugos darbuotojai ėmė persekioti nusikaltėlius, panaudojo tarnybinį ginklą.

Plėšikai ėmė bėgti, perlipo apsauginę tvorą. Už keliasdešimties metrų nuo pastato, kur įsikūrusi "Omnitel", Birželio 23-osios gatvėje prie 10-to namo, rastas peršautas vienas įsibrovėlis. Atvykę greitosios medicinos pagalbos medikai konstatavo, kad užpuolikas dėl šautinės žaizdos mirė. Spėjama, kad antrasis plėšikas gali būti sužeistas, nes netoliese rasta sukruvinta kaukė.

Plėšiko lavonas kol kas neatpažintas.

Manoma, jog šis nusikaltimas gali būti susijęs su sostinėje nuvilnijusia momentinių plėšimų banga. Panašiomis aplinkybėmis buvo apiplėštas ir “Nijolės” kailių salonas, “Adidas” parduotuvė. Panašiai buvo įsilaužta ir į daugiau brangiomis prekėmis prekiaujančių parduotuvių.

Neatmetama galimybė, kad ir šį apiplėšimą bandė įvykdyti ta pati nusikaltėlių grupė.