Ketvirtadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Pavoverės užkardos pasieniečiai gavo informacijos, kad Švenčionių rajono Prienų kaime atsitiko eismo įvykis. Ši vieta yra prie pat sienos su Baltarusija, prie vietinio eismo Prienų pasienio kontrolės punkto, praneša VSAT.

Atskubėję Pavoverės užkardos pasieniečiai išsiaiškino, kad žiemos kelio išbandymų neišlaikė kaimyninės šalies gyventojas. Dėl prastų oro sąlygų susidarius plikledžiui, 54-erių Baltarusijos pilietis nesuvaldė automobilio „Lexus ES 350“ baltarusiškais numeriais ir trenkėsi į elektros stulpą. Šis nulūžo ir užvirto ant Prienų pasienio kontrolės posto teritoriją juosiančios tvoros.

Vairuotojas nenukentėjo, o elektros laidai nebuvo pažeisti. Įvykio metu apgadinti 2007 m. laidos automobilis bei Prienų pasienio kontrolės punkto tvora.

Pasieniečiai apie įvykį informavo Švenčionių policijos pareigūnus. Atvykę į įvykio vietą šie nustatė, kad baltarusis vairavo blaivus. Jo smarkiai apgadintą „Lexus ES 350“ teko išgabenti užkėlus ant iškviesto techninės pagalbos autovežio.