"Jokių komentarų", - penktadienį sakė Baltarusijos ambasados atstovas, BNS pasiteiravus apie avariją padariusio diplomato tolesnio darbo Lietuvoje perspektyvas.

DELFI pranešė, kad ketvirtadienio vakarą, apie 21.15 val., Vilniuje greta Naugarduko ir Algirdo gatvių sankryžos Baltarusijos ambasados patarėjas Jaroslavas Diktijevskis, važiuodamas atstovybės automobiliu "Volkswagen Jetta" su žaliais diplomatiniais numeriais, trenkėsi į kelkraštyje stovintį mikroautobusą "Renault", o šis dar atsitrenkė į stovintį BMW.

Baltarusių diplomatas liko sveikas, kitose mašinose žmonių nebuvo. Pasak policijos pareigūnų, diplomatas buvo akivaizdžiai neblaivus, tačiau jis atsisakė tikrintis blaivumą alkoholio matuokliu. Pareigūnams jis aiškino, jog labai pavargo darbe ir važiuodamas užmigo.

Patarėjo, turinčio diplomatinę neliečiamybę, policija sulaikyti negalėjo, tad jį teko perduoti atvykusiems Baltarusijos ambasados atstovams. Atvažiavusieji nuėmė sudaužyto ambasados automobilio valstybinius numerius. "Volkswagen Jetta" teko išvežti, nes automobilis važiuoti nebegalėjo.

Į įvykio vietą atvažiavusio kito Baltarusijos ambasados automobilio vairuotojas situaciją filmavusiam žurnalistui siūlė "į snukį".