Baudžiamąją bylą išnagrinėjęs Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Valdas Bugelevičius pirmadienį paskelbė, kad E. Šalgunovui suteikia galimybę pasitaisyti – jam skirta pustrečių metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant trejiems metams. Kadangi baudžiamasis procesas įvyko supaprastinta tvarka, nuteistajam bausmė sumažinta trečdaliu.

Be to, teismas E. Šalgunovui uždraudė dvejus metus sėsti prie automobilio vairo bei bausmės vykdymo atidėjimo metu jį įpareigojo būti namuose nuo 22 iki 6 val.

Teismas visiškai patenkino per avariją sunkiai sužalotos vilnietės Godos Kazakauskaitės ieškinį – jai priteista 16 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti. Dar 5 tūkst. eurų E. Šalgunovas privalės sumokėti per įvykį piršto netekusiam Jonui Drąsučiui.

„Manau, bausmė yra pakankamai griežta, kad jis nedarytų kitų nusikaltimų“, – po nuosprendžio paskelbimo sakė G. Kazakauskaitė, kuri su J. Drąsučiu teismo buvo prašiusi E. Šalgunovą įkalinti pataisos namuose.

Tuo metu teisėjas pažymėjo, kad nuteistajam suteikia galimybę pasitaisyti – jis kaltę pripažino, gailėjosi, anksčiau neteistas, yra jauno amžiaus, dirba ir pasižadėjo nukentėjusiesiems atlyginti žalą. Skirdamas bausmę teismas taip pat atsižvelgė ir į tai, kad E. Šalgunovas po šios baisios avarijos buvo pažeidęs Kelių eismo taisykles (KET) ir neblaivus sėdo prie automobilio vairo.

E. Šalgunovui neskirti realios laisvės atėmimo bausmės teismui siūlė ir prokuratūra.

E. Šalgunovo advokatė Virginija Balčiūnienė sakė, kad ikiteisminio tyrimo metu jos ginamasis būtų susisiekęs su nukentėjusiaisiais ar jų atstovais, tačiau pareigūnai kategoriškai atsisakė apie juos suteikti bet kokią informaciją. „Mano klientas tikrai nuoširdžiai gailisi, tai – didelė nelaimė visiems“, – sakė ji.

Didžiulė avarija Vilniuje, Žirmūnų g. nutiko praėjusių metų spalio 3 d. vakarą – automobilį „VW Passat“ vairavęs E. Šalgunovas išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir kaktomuša susidurė su „Audi“. Po to į automobilius rėžėsi ir visureigis „Toyota“.

„VW Passat“ vairavęs E. Šalgunovas iš įvykio vietos paspruko, o į policiją atėjo tik po savaitgalio. Jis teisinosi, kad buvo labai išsigandęs.

Ar avarijos metu E. Šalgunovas buvo blaivus, nebuvo nustatyta, po dviejų dienų į policiją atvykęs vairuotojas neigė, kad nelaimės metu buvo apsvaigęs nuo alkoholio.