„Šią minutę nieko nepatvirtinsiu. Nuoširdžiai prašau šią minutę palikti mane ramybėje, neprašyti komentarų“, – sakė telefonu atsiliepusi G. Matulaičio sesuo Vida, kuri dėjo visas pastangas, kad brolis būtų surastas.

Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyresnioji specialistė Jūratė Albrektienė, patvirtino, jog G. Matulaičio kūnas rastas antradienį, 10.26 val.

Jis rastas Klaipėdos piliavietės teritorijoje esančiame jachtų uostelyje, vandenyje, nuo Pilies gatvės pusės.

Kūną iš vandens ištraukė narai. Jis perduotas teismo medicinos ekspertams, kad jie nustatytų mirties priežastį.

G. Matulaitis vasario 18 d., apie 21 val., iš namų Kęstučio g., Gargžduose, išvyko į Klaipėdą. Vasario 19 d., apie 5.30 val., jį matė Klaipėdoje, išeinantį iš baro „Kiss“, Naujojo Sodo g. 1. Paskutinį kartą artimieji su G. Matulaičiu bendravo telefonu vasario 19 d., apie 6 val., po to ryšys nutrūko.

Mieste esančios vaizdo kameros užfiksavo, kai G. Matulaitis ėjo per Biržos tiltą, paskui jis atsirado Teatro aikštėje ir dingo tarp namų.
Vaikino sesuo brolio paieškoms sutelkė visuomenę. Gausios pajėgos dingusiojo ieškoti pradėjo jau vasario 20-ąją, nes iki šiol nėra buvę, jog G. Matulaitis pradingtų nieko neįspėjęs. Todėl šeimai iškart kilo įtarimų, jog atsitiko kažkas negero.

Žmonių būriai vaikino ieškojo senamiesčio užkaboriuose, dairėsi Danės krantinėse, Jono kalnelio griovyje.

„Dabar ne tik senamiestyje, bet ir visoje Klaipėdoje bei jos apylinkėse nebėra vietos, kur neieškojome brolio“, – dar pirmadienį dienraščiui „Klaipėda“ teigė V. Matulaitytė.

Žmonės G. Matulaičio ieškojo ne tik Klaipėdos senamiestyje bei aplink jį, bet net buvo nuvykę prie kelio į Kairių poligoną, kur žvalgėsi krūmynuose, miške, rausė neseniai sukastą žemę.

Šeštadienį būrys klaipėdiečių susirinko į piliavietę, kur taip pat ieškojo G. Matulaičio, bet tada jo nei gyvo, nei mirusio aptikti nepavyko.

Todėl žmonės socialiniame tinkle „Facebook“ pradėjo spėlioti, kad vaikino kūną kažkas neseniai įmetė į jachtų uostelį. „Juk šeštadienį išieškojome piliavietę ir nieko neradome, o šiandien kūnas rastas būtent piliavietės uostelyje“, – stebėjosi G. Matulaičio ieškoję ir jo paiešką atidžiai sekę žmonės.

Dienraštis „Klaipėda“ antradienį rašo, jog tąnakt, kai dingo, gargždiškis turėjo du telefonus – asmeninį ir darbo. Vaikinas dirbo prekybos centro „Arena“ parduotuvės „Rimi“ direktoriaus pavaduotoju.
Privatus G. Matulaičio telefonas kažkodėl atsidūrė jo draugo kišenėje. Šio žmogaus pozicija kol kas stebina ir kelia nerimą – jis tikina paprasčiausiai neprisimenantis, kaip pas jį pateko bičiulio telefonas.
Draugas tvirtino buvęs gerokai įkaušęs, su Gintautu kartu niekur nėjęs, iš pasilinksminimo vietos išvažiavęs taksi.

Antrasis G. Matulaičio tąnakt naudotas mobiliojo ryšio telefonas paskutinį kartą skleidė bangas Klaipėdos senamiestyje, maždaug ties Kurpių gatve.

Panašu, kad apie 6 val. aparatas išsikrovė vaikinui bekalbant su drauge.

Jaunuolis merginai minėjo, kad eina per Biržos tiltą, kalbėjo, kad ketina grįžti į Gargždus mikroautobusu.

Vaizdo kameros įrašas patvirtino šį faktą. Jame matyti, kaip Gintautas pereina tiltą kalbėdamas telefonu, staiga baigia pokalbį ir nuleidžia ranką, nes telefonas „mirė“.