Tokią bausmę Vilniaus miesto 2-osios apylinkės teismo posėdyje vakar teisiamajam pasiūlė Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Justas Laucius. Nuosprendis A.Vertelkai turėtų būti skelbiamas rytoj.

Praėjus dviem savaitėms po buvusio "Mažeikių naftos" vadovo Gedimino Kiesaus, jo sūnaus ir vairuotojo pagrobimo, liepos 21 dieną Nidoje sulaikytas A.Vertelka kaltinamas neteisėtai laikęs 0,645 gramo heroino, kurį neteisėtai įsigijo nenustatytu metu iš nenustatyto asmens.

Nors A.Vertelka savo kaltės nepripažįsta ir bylą vadina sufabrikuota, prokuroras teigia surinkęs pakankamai nusikaltimo įrodymų ir kritiškai vertina teisiamojo versiją, kad maišelį su narkotikais jam esą "pakišo" pareigūnai.

Už neteisėtą tokio kiekio narkotinių medžiagų įgijimą ir laikymą pagal įstatymus galima bausti ir pataisos darbais, tačiau prokuroras siūlė skirti A.Vertelkai realią laisvės atėmimo bausmę, nes teisiamasis niekur nedirba.

J.Lauciaus nuomone, švelnesnė bausmė nepadėtų teisiamajam pasitaisyti, nes A.Vertelka nesigaili padaręs nusikaltimą, nuolat klaidino tardymą ir teismą, šmeižė teisėsaugos pareigūnus.

Buvęs "Mažeikių naftos" vadovas G.Kiesus su sūnumi Valdu bei vairuotoju Alfonsu Galminu dingo liepos 6 dieną. Be A.Vertelkos, su jų pagrobimu siejamų kitų keturių Panevėžio "Tulpinių" grupuotės narių - Giedriaus Liubarto, Audriaus Andrušaičio, Romualdo Čeponio ir Egidijaus Bučio - teisėsaugos pareigūnams nepavyksta sulaikyti iki šiol.