Parlamentaras, kuriam buvo 60 metų, žuvo Prienų rajone jo vairuojamam automobiliui kaktomuša susidūrus su sunkvežimiu. Nelaimė įvyko kelyje prie vadinamosios Napoleono kepurės. Seimo narys važiavo vienas iš susitikimo su rinkėjais.

„Seimo narys vairavo nuosavą automobilį „Toyota Corolla“ ir susidūrė su priešpriešiais važiavusiu sunkiasvoriu automobiliu „Mercedes-Benz“. Jis žuvo vietoje", - BNS sakė Prienų policijos komisariato Organizacinės grupės vyresnysis specialistas Arūnas Malinauskas.

Pasak policijos atstovo, Seimo narys važiavo vienas. Sunkvežimio vairuotojas nenukentėjo. Avarijos priežastys tiriamos, tikimasi, kad jas atskleis pradėtas ikiteisminis tyrimas.

"Mūsų žiniomis, J.Palionio automobilis išvažiavo į kairę kelio pusę ir susidūrė su sunkvežimiu", - BNS sakė socialdemokratų partijos vadovas Algirdas Butkevičius.

Juozas Palionis
J.Palionis Seime dirbo trečią kadenciją iš eilės nuo 2000 metų. Jis buvo išrinktas Prienų vienmandatėje apygardoje. Politikas sovietmečiu yra buvęs Komunistų partijos narys, 1998-2004 metais buvo Naujosios sąjungos (socialliberalų) narys, nuo 2004-ųjų priklausė Socialdemokratų partijai.

Pagal įstatymus, iki Seimo rinkimų likus mažiau nei metams, pakartotiniai rinkimai vienmandatėje apygardoje nerengiami.

J.Palionis buvo vedęs, turėjo sūnų ir dukterį.

Užuojautą pareiškė Seimo pirmininkė

Seimo pirmininkė Irena Degutienė savo ir viso Seimo vardu dėl Seimo nario J. Palionio tragiškos žūties pareiškė nuoširdžią užuojautą Velionio artimiesiems, šeimai ir bičiuliams, Lietuvos socialdemokratų partijai ir visiems, kam šio žmogaus išėjimas itin skaudus.

„Velionį pažinojome kaip pareigingą, darbštų ir konstruktyvų asmenį, kuris Seime dirbo vienuolika metų - beveik tris kadencijas nuo pat 2000-ųjų. Dirbdamas atsakinguose komitetuose ir jiems vadovaudamas ankstesnėse kadencijose, būdamas Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pavaduotoju pastaraisiais metais Velionis sugebėdavo įtikinti kolegas Seimo narius įsiklausyti į visas nuomones ir išspręsti net ir pačius sudėtingiausius klausimus“, - užuojautoje rašo I.Degutienė.

Seimo pirmininkė pabrėžė, kad Juozo Palionio neišsenkanti energija ir gera nuotaika, Velionio gražus atminimas visuomet išliks Jo artimųjų, draugų ir kolegų širdyse ir mintyse.

„Juozo Palionio žūtis - tai ir didelė netektis Jo gimtajam Prienų kraštui, kurį Velionis itin mylėjo ir kurio žmonėmis nepaliaujamai rūpinosi“, - teigia I. Degutienė.

Seimo pirmininkė linki stiprybės Velionio šeimai ir artimiesiems šią skausmingą išsiskyrimo akimirką.