- Paprastai pedofilijos bylos tiriamos pagal tą pačią schemą - skubiai atliekamos kratos: ieškoma vaikų pornografijos nuotraukų, vaizdo medžiagos, ekspertizei paimami kompiuteriai – tikrinama, kokiose svetainėse lankytasi, su kuo ir apie ką bendrauta. Ar ikiteisminiame tyrime, pradėtame gavus D. Kedžio pareiškimą dėl jo dukros tvirkinimo ir prievartavimo, tokie veiksmai buvo atlikti?

- Dėl šios bylos tyrimo šiandien pradėjome tarnybinį patikrinimą. Pažiūrėsime, kokie veiksmai buvo atlikti, koks buvo jų intensyvumas. Norime turėti visą vaizdą apie šios bylos tyrimą. Kol patikrinimas nebaigtas, nenorėčiau aptarinėti to tyrimo detalių.

- D. Kedys tvirtino, jog pedofilai buvo trys. Bet trečiojo buvo žinomas tik vardas. Galbūt to Aido asmenybę nustatė pareigūnai? Jei taip, ar jam paskirta apsauga?

- Tyrimas dar nebaigtas. Šiandien kalbėti apie kokius nors tris, keturis ar penkis vyrus yra anksti. Tokios bylos išvis negali būti viešai aptarinėjamos: turime galvoti apie galimai nukentėjusį žmogų – mažametį vaiką.

- Kur šiuo metu yra D. Kedžio dukra?

- Negaliu atsakyti į šį klausymą. Reiktų klausti kauniečių. Atrodo, ji buvo su seneliais.

- Senelis sako, kad namuose jos nėra.

- Nežinau.

- Kiek žmonių, susijusių su šiais įvykiais, yra saugoma?

- Negaliu atsakyt. Matyt, saugomi visi tie, kuriems yra grėsmė ir pavojus.

- Kodėl apsauga skirta Vaiko teisių apsaugos kontrolierei Rimantei Šalaševičiūtei?

- Nežinau. Apsaugą organizuoja policija. Matyt, žmonės kreipiasi ir nurodo, kokiu pagrindu jiems reikia apsaugos.

- Kaip vertinate Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko Stasio Šedbaro Jums viešai išsakytą kritiką? Pasak S. Šedbaro, svarstytinas Jūsų asmeninės atsakomybės klausimas.

- Visą pamatuotą kritiką vertinu labai pozityviai. Klaidų daro visi. Blogai yra netaisyti klaidų. Jei ieškoma tikrųjų priežasčių, o ne daromi politiniai pareiškimai, viskas tvarkoje. O apie asmeninę atsakomybę atsakysiu labai paprastai: jei mano pasitraukimas pasitarnautų tam, kad būtų išspręstos problemos teisėsaugoje, tai nėra klausimo!

- Ar po to, kai D. Kedys apkaltino Jūsų bendrakursį teisėją J. Furmanavičių pedofilija, kalbėjotės su juo?

- Neteko bendrauti. Kai baigėme mokslus, buvom susitikę gal po 5 metų. Mes bendramoksliai, bet nebuvome draugai. Dėl šitos bylos nei jis man skambino, nei aš jam skambinau. Prisilietimas buvo „popierinis“ – kai jis po apklausos parašė pareiškimą dėl šmeižto, tas dokumentas buvo nukreiptas pareigūnams, kurie atlieka ikiteisminį tyrimą šioje byloje.