"Antrankius gal dar būtų galima pateisinti, bet grandinės ant kojų - jau taisyklių pažeidimas", - prisipažino trečiadienį Kvynslendo valstijos kalėjimų ministras Tomas Bartonas (Tom Barton). Pasak jo, grandinės naudotinos tik gabenant itin pavojingą nusikaltėlį.

Aborigenė Veronika Barlou (Veronica Barlow), sėdinti vidutiniame kalėjime už užpuolimą, praėjusį penktadienį surakintomis rankomis (antrankiais) ir kojomis (grandinėmis) buvo nuvežta į tolimą Australijos šiaurę netoli Jarabio, kur dalyvavo savo dėdės laidotuvėse.

"Aš pats asmeniškai šį rytą atsiprašiau ponios Barlou (Barlow)", - sakė T.Bartonas (Tom Barton); jis dar pridūrė ketinąs reikalauti, kad būtų pakeistas įstatymas, leidžiantis kalėjimų viršininkams spręsti, kaip gabenti kalinius - su grandinėmis ar be jų.

V.Barlou (Veronica Barlow) į dėdės laidotuves buvo atvežta visa valanda vėliau, o paskui išgabenta gerokai anksčiau, dar laidotuvių ceremonijai nepasibaigus.

Kalinės mama Mona (Mona) sakė, jog visa tai padarė slogų įspūdį.

"Ji buvo išvežta iš laidotuvių, kai mano brolis dar nebuvo palaidotas", - sakė ji Australijos radijui.

Kaip tvirtino kalėjimų ministras, vyriausybė moralinę skriaudą kompensuos tūkstančiu Australijos dolerių (per 2000 litų) - tiek mama sumokėjo už dukters atskraidinimą iš Taunsvilio kalėjimo į Jarabą.