Po kelių valandų vyriškiui neatsiliepus telefonu, buvo pradėtos jo paieškos. Netrukus sesuo rado sustingusį brolio kūną. Vėliau įvykio vietoj dirbę ekspertai išorinių smurto žymių nepastebėjo.

V. Murašovas buvo kaltinamasis skandalingoje byloje, kurioje figūruoja ir verslininkai, ir buvę aukšti policijos pareigūnai.

Netrukus Klaipėdos Apygardos teisme turi būti paskelbtas nuosprendis dėl piktnaudžiavimo tarnyba, sukčiavimo ir kitų nusikalstamų veikų. Teisiamieji yra buvę Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai – Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus viršininkas 43 m. Edmundas Tautavičius, jo pavaldinys, šio skyriaus tyrėjas 33 m. Žilvinas Ukockis bei buvęs Šilutės rajono Kriminalinės policijos skyriaus viršininkas 44 m. Artūras Rimkus. Jie kaltinami, kad užuot tyrę automobilių vagystes, 2010-2011 metais, ne tik nuo kolegų nuslėpę žinomus faktus apie trijų vogtų automobilių laikymo vietą, bet ir patys, padedami ketvirtojo kaltinamojo Viktoro Murašovo, organizavę šių automobilių išardymą, siekdami realizuoti jų detales. Be to, A. Rimkus melagingai pranešus apie neva jo pavogtą automobilį, buvo apgauta draudimo bendrovė, kuri už fiktyvią vagystę automobilio savininkui išmokėjo solidžią pinigų sumą.

Spalio 1 dieną, Klaipėdos apygardos teisme vyks dar vienas šios bylos nagrinėjimo posėdis. Mirusiojo parodymai yra užfiksuoti anksčiau teisme, tad jo mirtis bylos eigai įtakos neturės, o velionio atžvilgiu byla bus nutraukta.

Teisėsaugininkai turėjo duomenų, jog V. Murašovą buvo bandyta "paspausti", kad jis pakeistų parodymus, kad jis "pamirštų" aukštų policijos pareigūnų vaidmenį šioje byloje. Apie tai jis rašė skunde prokuratūrai.

V. Murašovas buvo vienintelis liudininkas, vėliau tapęs kaltinamuoju, pasakojęs, apie komisarų veiklą. Kaip neva "pavogti" prabangūs automobiliai atsirasdavo jo automobilių sąvartyne, ten būdavo išardomi, o iš draudimo bendrovės gaunamos išmokos.