Šių metų lapkričio 9 dieną Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai turėdami pakankamai pirminės informacijos apie galimą sprogstamų medžiagų laikymą patikrino Švenčionėlių miesto gyventojo E. G., gimęs 1994 m., gyvenamąją vietą.

Netrukus paaiškėjo, jog E. G. iš tikrųjų namuose laikė pavojingą sprogmenį, kuris kėlė grėsmę aplinkiniams gyventojams. Jaunas vyras pareigūnams paaiškino, kad sprogmenį prieš pora mėnesių surado grybaudamas miške ir jį parsinešė namo.

Švenčionėlių mieste, Klevų gatvėje, policija ėmėsi skubių veiksmų - buvo iškviesti Lietuvos policijos antiterostinių operacijų rinktinės ARAS sprogmenų paieškos ir neutralizavimo skyriaus specialistai, kurie konstatavo, jog tai yra 105 mm artilerijos šaudmuo kovinėje būsenoje. Apžiūrėję sprogmenį bei įvertinę jo keliamą grėsmę, ARO specialistai atliko šaudmens neutralizavimą už miesto ribų.

Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto sprogstamųjų medžiagų laikymo. Pagal įstatymą už tai baudžiama laisvės atėmimu iki penkių metų.

Įtariamasis E. G. po apklausos uždarytas į areštinę.

Pareigūnai įspėja, kad radus sprogmenį, jo jokiu būdu negalima judinti, o tuo labiau kažkur vežti. Gabenant sprogmenį kyla pavojus ne tik jį vežančiam žmogui, bet ir aplinkiniams.