Pasak vieno iš nukentėjusiųjų, naktį jam paskambino pažįstama mergina ir paprašė pagalbos. "Mercedesu" atvykę draugai jau buvo į mašiną įsisodinę moters šešerių metų mergaitę, kai juos užpuolė vyrai su lazdomis.

Palikę vaiką mašinoje, moters gelbėtojai leidosi bėgti, o užpuolikai įniršį išliejo ant Olandijoje registruoto "Mercedeso". Jų nesustabdė moters sugyventinio prašymai leisti iš mašinos pasiimti mergaitę.

Mažametei teko sėdėti automobilyje, kai chuliganai dauže langus ir žibintus. Paskui vaikas paspruko.

Kai į kaimą atvažiavo policija, chuliganai puolė pareigūnus. Vienas jų kriminalistui smogė vėzdu per galvą.

Policininkas paleido mažiausiai tris įspėjamuosius šūvius į orą, paskui šovė į užpuoliką. Kulka pataikė į krūtinę.

38 metų vyras mirė iš karto. Nustatyta, kad tai Šalčininkų rajono Jašiūnų kaimo gyventojas.

Po pareigūnų užpuolimo kaimą apsupo policija. Buvo uždarytas eismas.

Įvykio vietoje sulaikyti du jaunuoliai dieną buvo apklausiami prokuratūroje. Dėl įvykio pradėti keli ikiteisminiai tyrimai.

Vilniaus rajono prokurorai tiria pasipriešinimą pareigūnui, tyčinį svetimo turto sunaikinimą ir viešosios tvarkos pažeidimą. Vilniaus apygardos prokurorai tiria, ar užpuoliką nušovęs policininkas teisėtai panaudojo ginklą, ar elgėsi, kaip dera tokiomis aplinkybėmis, ar nepiktnaudžiavo tarnyba.

Apklausti šaudžiusio policininko nepavyko. Per apklausą jam ėmė plūsti kraujas iš nosies ir burnos. Pareigūnas paguldytas į ligoninę, jam teko siūti galvą.

Vadovybė policininką apibūdina kaip vieną geriausių. Aukštąjį išsilavinimą turintis kriminalistas 15 metų tarnauja policijoje, neturi jokių nuobaudų, ne kartą yra skatintas už gerą tarnybą.