Teismui paskelbus tokią nutartį, H.Daktaro advokatas Ričardas Girdziušas pareiškė, kad bus rašomas skundas aukštesnės instancijos teismui. Teismo posėdyje ketvirtadienį H.Daktaras nedalyvavo, jo interesams atstovavo gynėjas.

Skunduose dėl suėmimo įtariamasis tikino esąs nekaltas. Tuo tarpu Generalinė prokuratūra teigė, kad yra pagrindas ir sąlygos taikyti suėmimą H.Daktarui.

Išklausęs šalių teismas paskelbė, kad nutartis skirti H.Daktarui suėmimą yra teisėta ir pagrįsta bei nepažeidžia Baudžiamojo proceso kodekso reikalavimų.

Ši teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

H.Daktaras įtariamas per savo pažįstamą bandęs paveikti su teisėsaugos pareigūnais bendradarbiaujantį kitą buvusį nusikalstamo pasaulio autoritetą Gintarą Kučį, pravarde "Kapucinas".

Žiniasklaida skelbia, kad G.Kučys pareigūnams pranešė, jog H.Daktaras spaudė jį parduoti namą ir atiduoti gautus pinigus.

Manoma, apie tai G.Kučiui papasakojus pareigūnams, H.Daktaras pabandė pasikalbėti su G.Kučiu ir kartu su žmona Ramute buvo nuvykę į jo namus.

Dėl poveikio nukentėjusiajam Generalinė prokuratūra yra pareiškusi įtarimus ir dviem Daktarų šeimos moterims - H.Daktaro motinai Jadvygai Daktarienei ir žmonai Ramutei Daktarienei. Joms taip pat paskirta kardomoji priemonė - rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Spalio 5 dieną Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl turto prievartavimo.

Spalio 12 dieną H.Daktaras buvo apklaustas Generalinėje prokuratūroje Vilniuje ir prokurorai jam pareiškė įtarimus bei paskyrė kardomąją priemonę - rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Be H.Daktaro, šioje byloje yra ir daugiau įtariamųjų. Prokurorai jų neįvardija, tačiau spauda skelbė, kad tai - nusikalstamam pasauliui priklausantis 43 metų Vidmantas Glinskas.

H.Daktaras buvo sulaikytas lapkričio pradžioje gatvėje Kaune, kai važiavo automobiliu. Sulaikius H.Daktarą, Kauno rajone, Užliedžių kaime, esančiuose jo namuose buvo atliktos kratos.

Netrukus po sulaikymo Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas nusprendė, kad H.Daktaras pažeidė anksčiau skirtos kardomosios priemonės sąlygas, todėl ji buvo sugriežtinta, paskiriant kardomąjį suėmimą.

Policijos departamento atstovė spaudai Danutė Daunoravičiūtė BNS yra sakiusi, kad H.Daktaras sulaikytas kaip įtariamasis tiek senose, tiek naujose bylose, kurias tiria 2004 metais Generalinio komisaro Vytauto Grigaravičiaus įsakymu sudaryta speciali kriminalistų grupė.

H.Daktaras yra teistas ne kartą, taip pat ir už turto prievartavimą bei poveikį liudytojui.

1997 metų vasario 13 dieną Vilniaus apygardos teismas H.Daktarui skyrė pusaštuntų metų laisvės atėmimo bausmę už tarpininkavimą išperkant automobilius ir grasinimus buvusiam bendrovės "Agora" apsaugos vadovui, dabartiniam Kriminalinės policijos biuro vadovo pavaduotojui Jurijui Milevskiui, jeigu šis, liudydamas teisme, atpažins Darių Mačianską, kuris buvo pagrobęs jo automobilį.

2001 metų spalį H.Daktaras iš Vilniaus 2-osios griežto režimo pataisos darbų kolonijos buvo paleistas į laisvę kaip tris ketvirtadalius bausmės atlikęs ir gerai besielgiantis kalinys. Iki šiol jis su šeima gyveno Kauno rajone.

Kaune į miesto tarybą išrinktas H.Daktaro sūnus Enrikas yra nuteistas kalėti netikrų pinigų ir narkotikų kontrabandos byloje. Apeliacinis teismas dabar nagrinėja jo ir kitų šios byloje nuteistų skundus.