Valstybinės aplinkos apsaugos inspekcijos Avarijų prevencijos ir valdymo skyriaus specialistas Algirdas Minius BNS sakė, kad tikslus išsiliejusių teršalų kiekis kol kas dar nėra nustatytas, tačiau pirminiai duomenys rodo, kad dėl gedimo elektrinės įrenginiuose į aplinką galėjo patekti apie 10 litrų alyvos.

Pasak specialisto, toks kiekis naftos produkto nei kanalo, nei marių gyvūnijai ir augmenijai nėra pavojingas.

Anot elektrinės generalinio direktoriaus pirmojo pavaduotojo Viktoro Meko, avarija buvo pastebėta maždaug 10.10 val., kai į vandens kanalą, kuris sujungtas su tvenkiniu pradėjo teketi tepalai. „Tada pradėjome ieškoti, kuris iš kelių alyvos aušintuvų galėjo išsisandarinti. Jį suradome ir išjungėme. Dabar į aplinką alyva nebepatenka“, - po pietų DELFI sakė V.Mekas.

Anot jo, turbininė alyva naudojama tam, kad iš elektros generatorių į aplinką nepatektų vandenilis, ji per elektros gaminimo procesą įkaista, todėl atskiri aušintuvai ją aušina vandeniu, kuris teka specialiais kanalais. Manoma, kad prakiurus vienam iš tokių kanalų, per jį su vandeniu į aplinką alyva tekėjo kelias valandas.

Kaip pranešė „Lietuvos radijas“, Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento vadovas Rolandas Masilevičius teigia, kad išsipylę tepalai dengia apie du trečdalius šiltojo vandens kanalo, kuris įteka į marias. Pasak R.Masilevičiaus, tai pirmas toks incidentas Elektrėnų elektrinėje.

Po pietų šalia tvenkinio pradėjo dirbti keli gelbėtojai, kurie, anot V.Meko, specialia bonine užtvara apjuos plotą, kuriame išsilieję teršalai. Tada jie bus surinkti. Kai tai bus padaryta, aplinkai padarytą žalą nustatys aplinkosaugininkai.