Dau­gia­bu­čia­me na­me įsi­kū­ru­si Fa­bi­jo­niš­kių nuo­va­da ne­se­niai me­di­nius lan­gus pa­kei­tė į plas­ti­ki­nius. Pa­de­gė­jai bu­vo itin įžū­lūs – jie pa­de­gė vie­ną lan­go rė­mą ne kie­me, kur ma­žiau praei­vių, o S.Sta­ne­vi­čiaus gat­vė­je.

Ug­nies su­nio­ko­tą lan­gą teks keis­ti. Pa­de­gė­jų po­li­ci­nin­kai kol kas ne­su­lai­kė.

Vil­niaus 6-ojo po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to, ku­riam pri­k­lau­so mi­nė­ta nuo­va­da, va­do­vas Rim­tau­tas Bleiz­gys įsi­ti­ki­nęs, kad tai – nu­si­kal­tė­lių kerš­tas dėl to, kad Fa­bi­jo­niš­kių po­li­ci­nin­kai ge­rai dir­ba.

Fa­bi­jo­niš­kių po­li­ci­jos nuo­va­da yra vie­na ge­riau­sių sos­ti­nė­je.

„Su­gau­ti pa­de­gė­jus bus ne­leng­va. Bet dar sun­kiau nu­si­kal­ti­mą įro­dy­ti. Jei­gu paaiš­kės, jog tai – ne kar­tą ka­lė­ji­mo duo­nos ra­ga­vę as­me­nys, jie, ži­no­ma, nep­ri­si­pa­žins”, – kal­bė­jo R.Bleiz­gys.

Anot jo, Fa­bi­jo­niš­kių po­li­ci­nin­kus ne­ži­no­mi pa­de­gė­jai tik no­ri pa­gąs­din­ti. Jei jie bū­tų no­rė­ję pa­tal­pas su­de­gin­ti, jau se­niai tai bū­tų pa­da­rę. Nuo­va­dos du­rys bu­vo pa­deg­tos va­sa­rio 26-osios nak­tį.

Į šiukš­lių ki­bi­rą, pas­ta­ty­tą prie du­rų, bu­vo pri­pil­ta de­gaus skys­čio ir jis pa­deg­tas. Du­rys su­de­gė be­veik vi­siš­kai, ap­rū­ko vi­sos pa­tal­pos.

Tuo me­tu pa­rei­gū­nai taip pat mi­nė­jo, jog pa­de­gi­mas – nu­si­kal­tė­lių kerš­tas. Jų su­lai­ky­ti taip pat ne­pa­vy­ko.

Dar du kar­tus nuo­va­dos du­rys degė anks­tes­niais me­tais.

Sos­ti­nės po­li­ci­jos va­do­vai ne kar­tą pra­šė Vil­niaus sa­vi­val­dy­bės ats­to­vų, kad nuo­va­da iš gy­ve­na­mo­jo pas­ta­to bū­tų per­kel­ta į ša­lia esan­tį pre­ky­bos cent­rą, ta­čiau ten lais­vos pa­talpos buvo išnuomotos prekeiviams.