Moters kūnas su dviem šautinėmis žaizdomis galvoje ir nugaroje buvo rastas sodybos kieme. Name pareigūnai aptiko jos buvusio sugyventinio kūną, šalia gulėjo 16-to kalibro lygiavamzdis šautuvas "Merco".

Įtariama, kad A.K. konflikto metu nušovė savo buvusią gyvenimo draugę L.L., o po to nusišovė pats.

Šilalės rajono policijos komisariato viršininkas Remigijus Rudminas BNS sakė, kad buvę sugyventiniai buvo darbštūs ir tvarkingi žmonės, nepiktnaudžiavo alkoholiu, tačiau į jų namus dėl šeimyninių barnių policijos pareigūnai ne kartą buvo kviečiami.

Manoma, kad ginklas buvo laikytas nelegaliai. Vyriškis yra buvęs medžiotoju ir kažkada jam buvo leista turėti ginklą. Kadangi buvo iškelta baudžiamoji byla ir jis buvo nuteistas už nelegalų naminės degtinės laikymą, 1998 metais leidimas laikyti ginklą buvo panaikintas ir turėtas ginklas iš jo buvo paimtas bei perduotas Ginklų fondui.

46 metų A.K. ir 35 metų L.L., anksčiau abu turėję šeimas, bendrai gyventi pradėjo apie 1995-1996 metus. 2001 metais jie susilaukė sūnaus.

Šiemet pavasarį pora nusprendė skirtis ir ėmė dalintis turtą.

L.L. iš savo gyvenimo draugo namų kartu su 3 metų sūnumi išsikėlė gyventi pas savo tėvą, kuris taip pat gyvena Šilalės rajone.

Dėl turto dalybų nuolat virdavo ginčai.

A.K. kartą buvo atvykęs į policijos komisariatą ir prašė, kad policininkai jį palydėtų pas uošvį, nes jis nori aplankyti ten gyvenantį savo vaiką. Pareigūnai tada sutiko padėti jam ir lydėjo lankant sūnų.