Kardifo teismo pareigūnai vakar sužinojo, kad išsiskyręs verslininkas buvo rastas su iš burnos kyšančiomis žirklutėmis. Jo kūnas gulėjo ant šono, o šalia gulėjo seksualiai stimuliuojančio preparato buteliukas.

Trisdešimtmetė angliškai nekalbanti Ž.S. tyrimo metu parodymų nedavė. Tačiau detektyvas seržantas Dorianas Lloydas sakė, kad pirmosios pagalbos suteikimo taisykles žinanti moteris žirklutes į burną sukišo norėdama atverti brito kvėpavimo takus.

Detektyvai neabejojo, kad R.Penny mirties metu su juo kažkas buvo dideliame atokiau nuo kitų stovinčiame name Druidstone kelyje Kardife. Šis kelias vietinių kartais vadinamas „Milijonierių gatve“.

Seržantas D.Lloydas vakar tyrimą vykdantiems pareigūnams pasakojo, kad policija į įvykio vietą buvo iškviesta po to, kai R.Penny aplankyti iš Londono atvyko kitas vyras, radęs mirusiojo kūną.

D.Lloydas sakė: „R.Penny kūną radau gulintį ant svetainės grindų. Jis buvo be rūbų ir gulėjo ant dešiniojo šono, o kairioji koja ant dešiniosios buvo padėta lyg mėginus jį atgaivinti".

Po mirusiojo galva buvo padėtas tvirtai susuktas baltas rankšluostis. Jo akiniai ir kelnės buvo ant grindų, dalis drabužių gulėjo ant taburetės, pasakojo policininkas.

Kaimynai pranešė matę kaip iš namo išbėga jauna moteris.

D.Lloydas pasakojo: „Vėliau išsiaiškinome, kad ši moteris – panelė Ž.S. Ji paaiškino, kad buvo R.Penny namuose, kai šiam staiga prasidėjo kažkoks priepuolis ir jis nukrito ant grindų“.

Moteris po sukniubusio vyro galva pakišo rankšluostį ir puolė jį gaivinti.

Policininko teigimu, nėra jokio pagrindo manyti, kad koks nors žmogus yra R.Penny mirties kaltininkas.

„Ji mokėjo teikti pirmąją pagalbą ir nenorėjo, kad jis prarytų liežuvį. Taigi, ji paėmė artimiausią daiktą – o tai buvo nagų žirklutės – ir įkišo jam į burną kad būtų lengviau kvėpuoti, tačiau vėliau supanikavo ir pabėgo iš įvykio vietos. Angliškai ji nekalba ir nežinojo kaip šioje šalyje iškviesti greitąją pagalbą“.

Patologijos daktaras Andrew Davisonas pareigūnams sakė, kad R.Penny kraujyje alkoholio buvo nedaug ir kad šis vyras jau anksčiau buvo susidūręs su širdies ligomis – jis jau buvo patyręs infarktą, jo kraujospūdis buvo aukštas.

A.Davidsonas sakė: „R.Penny širdies būklė buvo tokia, kad jis bet kuriuo metu galėjo griūti negyvas“.

Kardifo koroneris daktaras Lawrence Addicottas oficialioje išvadoje įrašė, kad dviejų vaikų tėvas R.Penny mirė dėl natūralių priežasčių.

Mirusiojo buvusi žmona Jean, sulaukusi 63 metų, dalyvavo apklausoje, tačiau atsisakė komentuoti įvykį.

Anūkų turintis R.Penny buvo bendrovės „Blackwood Business Services“ vadovas.