Du 19-mečiai vilniečiai Jonas L. ir Evaldas R., kuriems 18-metis J. Z. buvo skolingas 800 litų, skolininką pasigavo prie mokyklos ir jėga įsodino į automobilį. Už tai, kad skola nebuvo grąžinta laiku, pagrobėjai „įjungė skaitliuką“ ir skolą užaugino iki 2600 litų.

Važinėdami po miegamuosius Vilniaus mikrorajonus 19-mečiai, grasindami susidorojimu, skolininkui davė telefoną ir liepė ieškoti pinigų. J. Z. skambino draugams, pažįstamiems, bet niekas jam neskolino pinigų. Galų gale pagrobėjai nusiuntė žinutę J. Z. dėdei, kuris iki pilnametystės buvo jo oficialus globėjas. Žinute buvo pranešta, kad sūnėnas pagrobtas, todėl, kad yra skolingas. Apie 17 val. dėdė kreipėsi į policiją. Pagrobimo tyrimo ėmėsi Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnyba.

Po kiek laiko dėdės žmonai paskambino pats J. Z. ir paprašė 2600 litų. Tuo metu padėtį jau kontroliavo pareigūnai. Jų nurodymu, moteris pažadėjo duoti reikalaujamus pinigus.

Netrukus prie namų atvažiavo pagrobėjų automobilis. Vienas iš 19-mečių su J. Z. nuėjo į namus pasiimti pinigų, kitas liko automobilyje. Netrukus abu buvo sulaikyti.

Paaiškėjo, kad vienas iš įtariamųjų jau teistas už vagystę. Be to, jiems abiems iškelta byla dėl viešosios tvarkos pažeidimo (pasak jų pačių, jiedu tarpusavyje susimušė viešoje vietoje).

J. Z. irgi jau žinomas policijai. Į pareigūnų akiratį jis patekęs dėl narkotikų vartojimo. Be to, jis teistas už vagystę.

Jonas L. ir Evaldas R. uždaryti į areštinę. Jiems iškelta baudžiamoji byla dėl neteisėto laisvės atėmimo ir turto prievartavimo (tikėtina, jog pastarasis įtarimas bus perkvalifikuotas į savivaldžiavimą).