"Kažkokia velniava. Ekshibicionistų šiemet priviso gerokai daugiau ir jie labai drąsūs. Sunku pasakyti, kokios priežastys tai lemia. Gal jie jaučiasi nepagaunami? Gal dėl to, kad moterys į juos beveik nereaguoja, norėdami atkreipti dėmesį jie nebetupi krūmuose, o išdidžiai atkeliauja beveik į moterų paplūdimio centrą", - svarstė Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos viršininkas Virginijus Urbonas.

Pasak dienraščio, anksčiau buvo pripažįstama, kad saugiausiai galima jaustis Smiltynės paplūdimiuose, nes iškrypėliai nenorėdavo savęs apsunkinti ir keltis per marias, tačiau neseni įvykiai įrodo, kad ir nuošalioje vietoje moterims ramybės nėra.

Klaipėdos paplūdimių sergėtojams šiemet dar nepavyko sulaikyti nė vieno iškrypėlio. Anot V.Urbono, atlikę savo "darbą" ir pasitenkinę, jie persirengia kitais drabužiais, kartais - net labai brangiais, ir įsilieja į minią.

Savų būdų, kaip kovoti su ekshibicionistais, išrado Palangos gelbėtojai. Anot jų vadovo Jono Pirožniko, geriausia priemonė išvyti iškrypėlius iš paplūdimių prieigų - juos fotografuoti. "Kai tik gelbėtojai gauna pranešimą apie pasirodžiusį ekshibicionistą, apsiginkluoja fotoaparatais bei vaizdo kameromis ir eina jų medžioti. Šie jau žino, kad gali būti užfiksuoti, todėl kaip zuikiai neria į krūmus. Poilsiautojus apie pasirodžiusius iškrypėlius taip pat informuojame per visame paplūdimyje pastatytus garsiakalbius", - teigė J.Pirožnikas.

Ramiausiai moterys gali jaustis Neringos paplūdimiuose, nes čia paskutinis iškrypėlis buvo užfiksuotas prieš kelerius metus. Tuomet gelbėtojai jį greitai pabaidė ir šis nebepasirodė.

"Tokia problema pas mus neegzistuoja, nes vietiniai bijo būti atpažinti, o iš tolėliau iškrypėliams atvykti nepatogu. Juk reikia ir keltu persikelti, ir dar gerą kelio gabalą atvažiuoti", - nuomonę reikškė Neringos gelbėjimo stočių vadovas Gintaras Kuprys.

Iškrypėliai Klaipėdoje moterims ramybės neduoda ne tik paplūdimiuose, bet ir miesto centre. Anot Klaipėdos apskrities policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus viršininko Andriaus Leliūgos, ekshibicionistai savo lyties organus dažniausiai demonstruoja Skulptūrų parke, prie Smiltelės ir Kauno gatvių esančiuose parkeliuose.
Ekshibicionizmas yra seksualinis sutrikimas, kai viešai demonstruojami lytiniai organai ir taip patiriamas malonumas.