Tokį sprendimą šiandien priėmė Panevėžio apygardos teismas, išnagrinėjęs apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorų perduotą baudžiamąją bylą dėl nusikaltimo žmogaus gyvybei, kurioje nusikalstamos veikos padarymu – tyčiniu nužudymu buvo kaltinamas anksčiau teistas dvidešimtmetis Anykščių rajono gyventojas E. K.

Šių metų kovo mėnesį Panevėžio miesto apylinkės teismo nuosprendžiu jam jau buvo paskirta dar viena – 5 metų 6 mėn. laisvės atėmimo bausmė už nusikaltimus nuosavybei, žmogaus laisvei ir viešajai tvarkai, praneša Panevėžio apygardos prokuratūra.

Pernai gruodžio 12 d. Anykščių rajono Kurklių seniūnijos Kurklių Antrojo kaimo vienoje sodyboje išgertuvių metu E. K., supykęs, kad kaimynas apkaltino jį pradingusio motorinio pjūklo vagyste, jį sumušė, suspardė ir sunkiai sužalojo kėdute. Dvidešimtmečio sunkiai sužalotas kaimynas netrukus mirė.

„Konfliktai dėl asmeninių nesutarimų ir pykčio, ypač išgertuvių metu, neretai pasibaigia tokia netikėtai dramatine atomazga – nusikaltimu kito žmogaus gyvybei“, - teigia prokuroras A. Miečius.

Pasak prokuroro, kaltinamojo padarytoje nusikalstamoje veikoje buvo nustatyti požymiai nusikaltimo, numatyto Baudžiamojo kodekso straipsnyje dėl tyčinio nužudymo. Kaltinamojo baudžiamąją atsakomybę sunkinančia aplinkybe buvo ta, kad jis nusikalstamą veiką padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kuris turėjo įtakos veikos padarymui.

Už tokį nusikaltimą numatyta maksimali bausmė yra 15 m. kalėjimo.