Žemesnės instancijos teismas S. Paulikui skyrė 10 metų nelaisvės už tai, kad praėjusių metų lapkričio 7-ąją Skuodo rajone, Aleksandrijoje, buvęs policininkas neblaivus vairavo automobilį, kuriuo partrenkė ir mirtinai sužalojo tris iš mokyklos ėjusius berniukus. Iš įvykio vietos S. Paulikas paspruko, net nebandęs jiems padėti.

Klaipėdos apygardos teismas nuteistajam skyrė laisvės atėmimą 9 metams, atliekant ją pataisos namuose, bei paskyrė baudžiamojo poveikio priemonę – uždraudimą naudotis specialia teise vairuoti motorines kelių transporto priemones trejiems metams.

Nuteistasis tikino važiavęs lėčiau, nei nurodoma ekspertizės išvadose, buvęs blaivus ir automobilio nesuvaldęs, nes siekęs išvengti susidūrimo su į kelią staiga išėjusiu kitu vaiku. Tačiau teismo nesujaudino nuteistojo apeliacijoje išdėstytos aplinkybėmis, kuriomis remdamasis jis prašė sušvelninti bausmę.

Vieneriais metais sumažintas kalėjimo laikas buvo atsižvelgiant tik į vieną punktą. Ankstesnis teismas sunkinančia aplinkybe buvo pripažinęs faktą, kad nukentėjusiųjų mirtį sukėlęs pažeidimas buvo padarytas prieš mažamečius. Ši aplinkybė, kaip atsakomybę sunkinanti, pripažįstama tada, kai kaltininkas žinojo, jog nukentėjusysis yra mažametis, o nusikalstama veika padaroma tyčia. Šiuo atveju S. Pauliko veika kvalifikuota kaip padaryta dėl neatsargumo.

Sprendimą dėl neturtinės žalos dydžio teisėjų kolegija, remdamasi teismų praktika bei atsižvelgdama į žalą padariusio asmens turtinę padėtį, argumentavo tuo, jog, visų pirma, esminiu neturtinės žalos atlyginimo kriterijumi laikė žalos pasekmes ir dėl to patirtus didelius dvasinius išgyvenimus, ilgalaikį emocinį stresą.

Teismas nesutiko su pirmosios instancijos teismo priteistu neturtinės žalos dydžiu, kadangi mano, jog priteisus tokį materialinį atlygį dėl objektyvių priežasčių suma negalės būti išieškota (nuteistasis neturi turto, neteko pajamų), todėl toks sprendimas nepateisintų pagrįstų nukentėjusiųjų lūkesčių.

Apylinkės teismas iš S. Pauliko buvo priteisęs po 500 tūkst. litų neturtinės žalos kiekvienam nukentėjusiajam ir civiliniam ieškovui, t. y. ne šeimai, o atskirai tėvui ir motinai.

S. Pauliko kolega, patrulis M. Kringelis ankstesnio teismo buvo nuteistas 1,6 metų laisvės atėmimu už tai, kad paliko bejėgius vaikus, nė nemėgindamas jiems padėti. Klaipėdos apygardos teismas bausmę atidėjo 3 metams, įpareigojant nuteistąjį pradėti dirbti, be institucijos, prižiūrinčios bausmės vykdymo atidėjimą, sutikimo neišvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip 7 paroms.

Teismas, išklausęs nuteistojo kalbos, nusprendė, kad jis padarė išvadas, o toliau savo elgesį permąstyti gali ir laisvėje.