Tačiau po patikrinimo lėktuve ir bagažo skyriuje, sprogmenų nerasta.

„Aurelos“ lėktuvas „Boeing 757“ iš Vilniaus į Antaliją turėjo išvykti 6 val. ryto į Antaliją.

Vilniaus policijos vadovo Sigito Mecelicos teigimu, buvo gautas pranešimas, kad vienas iš lėktuvo keleivių prasitarė apie lėktuve esančią bombą, todėl buvo reaguota pagal specialiai tokiems atvejams numatytą planą.

Vilniaus oro uosto atstovas A.Marcinkevičius DELFI pranešė, kad keleivių laipinimo į lėktuvą metu 33 metų vyras, dėdamas savo rankinę į lėktuvo daiktų dėtuvę, pranešė jog turi bombą.

Vadovaujantis saugumo taisyklėmis, visi jau įlaipinti 89 keleiviai buvo evakuoti ir nuvežti į oro uostą pakartotiniai saugumo patikrai. Taip pat iškrautas ir dar kartą patikrintas keleivių bagažas.

Vyrą sulaikė oro uosto saugos tarnyba, apklausiamas vyras teigė, jog pajuokavo. Sulaikytasis perduotas policijai.

3 keleiviai atsisakė skristi

A.Marcinkevičius teigė, jog vyras kilęs „nuo Kelmės“, yra vedęs ir į Turkiją vyko kartu su žmona.

6 valandą į Antaliją turėjęs išvykti lėktuvas, 8 valandą dar nebuvo pakilęs iš Vilniaus oro uosto. Taip pat daugiau nei valandą vėluoja išvykti lėktuvas į Amsterdamą.

Pasak Vilniaus policijos vadovo Sigito Mecelicos, „keleiviai kartais elgiasi nesuprantamai ir tokiu būdu mėgina nevykusiai pajuokauti. Pastaruoju metu nebuvo tokio atvejo, kad informacija būtų pasitvirtinusi“.

Pajuokavęs pilietis buvo blaivus. Trys keleiviai po incidento atsisakė skristi.Lėktuvas iš oro uosto pakilo 8 val. 32 min.

Tai jau trečias atvejis, kai Vilniaus oro uoste taip pajuokaujama. Praeitą rudenį apie užminuotą lėktuvą pranešė į Airiją ketinęs skristi 20 metų jaunuolis, ankstyvą pavasarį – neblaivus pusamžis vyras. „Kai oro uostas vieną kartą pateiks tokiam pokštautojui ieškinį su keliais nuliais, gal liausis tokie dalykai, dėl kurių visa grandinė bendrovių patiria didžiulių nuostolių“, - teigė A. Marcinkevičius.

Pasak jo, vėlavęs skrydis iš Vilniaus sujaukė poros parų skrydžių bendrovės tvarkaraščių laiką.