Mušė mokytojos akivaizdoje

Antradienio rytą vaikai būriavosi prie klasės, laukdami geografijos pamokos pradžios. Atėjusi mokytoja, kaip įprasta, pakvietė vaikus užeiti į klasę. Kartu su jais vidun užėjo ir vieno iš septintokų, Aurimo, (vardas pakeistas – DELFI) mama su kitu savo trisdešimtmečiu sūnumi. Nieko nelaukęs ir neaiškinęs, vyras griebė vieną iš klasėje sėdėjusių vaikų ir paėmęs jį už plaukų trankė galvą į suolą, vėliau ėmėsi kito vaiko, kurį auklėjo diržu.

Geografijos mokytoja, tuo metu buvusi klasėje, apstulbusi stebėjo muštynes. „Ne pirmi metai dirbu mokykloje, niekada pati nekišu rankų prie vaikų ir neleidžiu kitiems to daryti“, - DELFI teigė mokytoja.

Mokytoja teisinosi, kad buvo šokiruota ir sukrėsta. Jos karjeroje – toks atvejis pirmasis. Mokyklos direktorė DELFI tikino, jog mokytoja mokyklos vadovybės, apie incidentą neinformavo.

Konfliktas prasidėjo anksčiau

Baigęs mušti septintokus, Aurimo brolis su mama iš mokyklos išėjo.

Pasak direktorės, pradėjus aiškintis konflikto aplinkybes, paaiškėjo daugiau faktų.

Prieš keletą dienų, Aurimas ir du jo klasės draugai, stotelėje laukė autobuso, tarp jų įvyko konfliktas - vaikai apsižodžiavo ir susistumdė, tačiau tuo viskas lyg ir baigėsi, tačiau kaip paaiškėjo vėliau – ne ilgam“, - prisiminė direktorė.

Aurimas pasiskundė mamai, jog mokykloje yra skriaudžiamas. Įsiutusi Aurimo mama nutarė tariamus savo sūnaus skriaudikus pamokyti pati, į pagalbą pasikvietė ir savo vyresnįjį sūnų.

Pašaliniai - nepatenka

Direktorės teigimu, pašaliniai asmenys į mokyklą įleidžiami tik juos užregistravus. „Kadangi Aurimas – turi elgesio sutrikimų ir jo mama mokykloje lankosi dažnai, budėtoja ją pažįsta ir todėl moteris ir jos vyresnysis sūnus buvo įleisti į mokyklą“, - DELFI tikino mokyklos vadovė.

Pyktis išblėso

Trečiadienį į mokyklą atėjusi Aurimo mama prisipažino pasikarščiavusi ir gailisi dėl savo poelgio. „Esu pasiryžusi prisiimti visą kaltę“, - DELFI tikino Aurimo mama.

Bausmės už vaiko sumušimą Aurimo broliui greičiausiai pavyks išvengti, DELFI žiniomis, sumuštų vaikų tėvai atleido smurtautojui.

Mokyklos direktorė užtikrino, jog po šio įvykio, ketina kreiptis į vaiko teisių apsaugos tarnybą ir policiją. „Darysime viską, kad tokių incidentų ateityje nebepasikartotų“, - sakė direktorė.