Varėnos policininkai kartu su aplinkosaugininkais apsilankė Merkinės seniūnijos Panaros kaimo 48 metų Vyto B. sodyboje. Gamtosaugininkai, užsukę į gyvenamąjį namą, aptiko keturių svaigalais besivaišinusių vyrų kompaniją. Ant virtuvinės spintelės buvo padėtas krepšys su šviežia mėsa.

Buvęs policininkas Vytas B. aiškino, kad pas jį užsukę svečiai iš Varėnos - R.G., V.N. ir G.S. Jie visi medžiotojai. Esą kelionė į Panarą buvusi nelabai sėkminga, nes į kelią išbėgusi stirna. Automobilio vairuotojas nesuspėjęs sustabdyti, ir gyvūnas žuvęs po jo ratais. Tada vyrai nuvažiavę prie Nemuno, išmėsinėję stirną, tinkamą mėsą pasiėmę, o visa kita sumetę į upę. Jam lauktuvių atvežę užpakalinį kumpį, kurį ir pamatė aplinkosaugininkai.

Tačiau Varėnos aplinkos apsaugos agentūros skyriaus vedėjas Vytautas Butkevičius pasakojimu nepatikėjo ir pagalbon pasikvietė policijos pareigūnus. Paaiškėjo, kad ūkiniame pastate guli dvi išmėsinėtos stirnos, ten pat - ir keturi neišnešioti stirniukai. Abi patelės buvo žuvusios nuo medžiotojo rankos, o ne nuo susidūrimo su automobiliu. Be to, kieme stovinčiame visureigyje pareigūnai surado 12 kalibro medžioklinių šovinių.

"Suradus įkalčius Vytas B. pateikė kitą versiją - svečiai atsivežė dvi negyvas stirnas ir išmėsinėjo jo ūkiniame pastate", - pasakojo V.Butkevičius.

"Ūkiniame pastate rasti įnagiai kailiams lupti, rodo, kad tai ne pirmas kartas, kai čia buvo mėsinėjami gyvūnai", - teigė Varėnos policijos viršininkas Marijonas Čiapkovskis.