Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį paliko galioti Vilniaus apygardos teismo pritaikytas laikinąsias apsaugos priemones – areštuoti turtą, nes vienos per avariją žuvusios nepilnametės tėvai ir sesuo iš avariją sukėlusio vaikino ir jo įstatyminės atstovės – motinos – siekia prisiteisti 1 mln. 100 tūkst. Lt.

Skaudi nelaimė birželio 24-ąją apie 10.55 val. Vilniuje, Laisvės prospekte, ties parodų rūmais „Litexpo“, kai automobilis „Chrysler Voyager“ nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Avarijoje žuvo du nepilnamečiai jaunuoliai bei mergina.

Spauda rašė, kad kalno viduryje bortą kliudžiusi mašina tapo nevaldoma ir net keletą kartų apsivertė. Manoma, kad nevaldomas automobilis galėjo skrieti iki 200 km/val. greičiu.

Po kraupios avarijos automobilį vairavęs septyniolikmetis iš tragedijos vietos pasišalino. Tik po kelių dienų jis su advokatu atėjo į policiją. Paaiškėjo, kad jis net neturėjo teisės vairuoti automobilį.

Ikiteisminį tyrimą dėl avarijos dar atlieka policija. Žuvusios šešiolikmetės merginos tėvai ir sesuo kreipėsi į teismą dėl neturtinės žalos atlyginimo ir paprašė areštuoti įtariamojo bei jo įstatyminės atstovės turtą daugiau kaip milijono litų sumai.

Kitų nukentėjusiųjų artimieji ieškinių teismui kol kas nepateikę, žalą jie gali prašyti atlyginti nagrinėjant baudžiamąją bylą.

Teismas patenkino žuvusiosios tėvų prašymą ir uždėjo areštą vaikino turtui, o kadangi jis jo neturi – įstatyminės atstovės – motinos nuosavybei. Ši nesutiko su pritaikytais apribojimais – esą sūnus jau yra pilnametis (18 metų jam suėjo po avarijos), todėl Apygardos teismo sprendimą apskundė Lietuvos apeliaciniam teismui, tačiau jis ketvirtadienį skundą atmetė kaip nepagrįstą.

Teismas taip pat yra priėmęs sprendimą dėl bylos sustabdymo – neturtinės žalos atlyginimo klausimas bus sprendžiamas tik po to, kai teismas paskelbs savo verdiktą baudžiamojoje byloje.