Iš Palemone esančios Marių gatvės atvežtam pašautam 35 metų amžiaus Vygantui V. gydymo įstaigos medikai iškart konstatavo šautines žaizdas kojose ir rankose bei kaulų lūžius. Vėliau manyta, kad kaulai galėjo būti suvarpyti būtent kulkomis. Tačiau vakar vakare medikai policijai vis dar negalėjo patvirtinti, ar tikrai žmogus buvo sužeistas šaunamuoju ginklu, ar tiesiog stipriai sumuštas.

Paros įvykių suvestinėje policija informavo, kad sužeistasis buvo rastas prie prekybos kiosko, įsikūrusio greta Marių gatvės 28-ojo namo, prieš pat Palemono vidurinę mokyklą. Nuo 9 val. 30 min. iki 22 val. dirbanti prekyvietė tuo metu jau buvo beužsidaranti. Vakar „Kauno dienos“ kalbinta ten dirbanti mergina tvirtino apie šį incidentą žinanti nedaug: „Kalbėjau mobiliojo ryšio telefonu ir išgirdau lauke, už durų, keistą duslų garsą, lyg kažkas nukristų.

Iškart po to lyg pastebėjau nutolstantį vyriškio siluetą. Kadangi buvo tamsu, negalėjau jo aiškiau įžiūrėti. Dirstelėjau pro langą tvoros link, bet nieko įtartino kiemelyje irgi nepastebėjau. Šūvių ar kitokio triukšmo tikrai nesigirdėjo, o į pravažiuojančias mašinas, iš pradžių nieko blogo nenujausdama, tiesiog neatkreipiau dėmesio.“

Laiku suteikta pagalba

Tik po akimirkos prekybos kiosko darbuotoja išgirdo už durų aimanuojantį vyrą. Pro užtrauktas žaliuzes dar kartą atidžiau dirstelėjusi laukan, ji pamatė prie pat durų tysančias žmogaus kojas. Daugiau ji teigė į tą pusę nebesidairiusi, mat iškart suprato, kad kažkam reikalinga skubi pagalba, todėl tuoj pat puolė jos ieškoti.

„Pati nedrįsau eiti į kiemą. Išties išsigandau. Tuoj pat pakviečiau savininkę. Pamačiusios, kad žmogus yra sužeistas ir kraujuoja, nedelsiant iškvietėme greitąją pagalbą ir apie įvykį pranešėme policijai“, – pasakojo pardavėja. „Mes jam išgelbėjome gyvybę? Abejoju, ar tai tikrai yra mūsų nuopelnas. Tačiau džiugu, kad laiku jį pastebėjome ir spėjome iškviesti pagalbą.“

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį iškritęs sniegas uždengė ant žemės likusius kraujo pėdsakus, o prekyvietės aplinką netruko sutvarkyti jos darbuotojos. Tačiau už kelių metrų, prie pat gatvės, ploname sniego sluoksnyje matėsi kelios rausvos dėmės. Tai tik dar kartą patvirtina versiją, kad sužalotas vyras galėjo būti atvežtas automobiliu ir iš jo ištrauktas bei paliktas prie parduotuvės durų.

Ne pirmas „nebylys“

Ikiteisminį tyrimą dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo pradėję Panemunės policijos komisariato pareigūnai apie šį įvykį kalbėjo nenoriai. Anot jų, pats nukentėjusysis atsisakė bendradarbiauti su teisėsaugininkais ir pasakoti jiems apie susidorojimą su juo.

Jis tik nenoriai prasitarė, kad buvo atvežtas į Palemono Marių gatvę ir paliktas prie tuo metu dar dirbusio kioskelio. Labiau detalizuoti įvykio aplinkybes jis atsisakė, netgi nepaaiškinęs, kaip ir kur buvo sužalotas ar kokiu automobiliu atgabentas. Nežinoma, ir kas galėjo susidoroti su šiuo kauniečiu. Vygantas V. gyvena Aukštuosiuose Šančiuose, L.Ivinskio gatvėje, tad kol kas neaišku, kodėl pašautasis buvo nuvežtas ir išmestas būtent Palemone. Juolab kad prekyvietės, prie kurios jis aptiktas, darbuotojai teigė jo nepažįstantys.

Pasak policijos pareigūnų, nukentėjusysis į teisėsaugininkų akiratį pastaruoju metu pakliuvęs nebuvo, tačiau iš anksčiau turi juodą dėmę biografijoje – seną teistumą. Maždaug prieš dešimtmetį Vygantas V. buvo teistas už turto prievartavimą.

Tokio pobūdžio nusikaltimus tiriantys policijos pareigūnai gan dažnai atsimuša į tylos sieną, kuria atsitveria nukentėjusieji. Teisėsaugininkai pripažįsta, kad tai labai apsunkina nusikaltimų tyrimą, tačiau tai nereiškia, kad šie nusikaltimai pasmerkti būti neišaiškinti.

Beje, panašaus scenarijaus incidentų šiemet Kaune būta ir daugiau. Kovo pradžioje kulkų suvarpytas vyras buvo atvežtas ir paliktas gulėti automobilyje V.Lašo gatvėje, netoli Kauno medicinos universiteto klinikų. Kriminalistai tokius incidentus vadina šešėlinio pasaulio atstovų bandymais pamokyti vieni kitus, mat ginklais taikomasi į gyvybei mažiau pavojaus keliančias kūno vietas, o po to netgi pasirūpinama, kad kažkas iškviestų medikų pagalbą.