Skuodo apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Valdemaras Vaitekūnas LŽ tvirtino, kad bus padaryta viskas, kad S.Paulikas sulauktų jo nusikaltimo sunkumą atitinkančios bausmės.

"Šiuo metu S.Paulikas kaltinamas sukėlęs avariją, per kurią žuvo žmonės. Jam gresia iki 8 metų nelaisvės, - sakė prokuroras. - Tačiau darysime viską, kad įrodytume, jog kaltinamasis automobilį vairavo neblaivus. Už tokį Kelių eismo taisyklių pažeidimą jam gresia iki 10 metų nelaisvės."

Pasak kaltinamojo advokato Mindaugo Kepenio, S.Paulikas prisipažįsta sukėlęs avariją, tačiau neigia, kad ją padarė būdamas neblaivus.

Kol kas prokuratūra neturi duomenų, kokios būklės S.Paulikas sukėlė avariją, nes negavo informacijos iš Klaipėdoje esančios gydymo įstaigos. Ketvirtadienio rytą į policiją S.Paulikas prisistatė jau blaivus.

Skuode kalbama, kad iškart po avarijos policijos pareigūnui tam, kad paspartintų alkoholio pašalinimą iš organizmo, kurį laiką buvo prijungta lašinė.

V.Vaitekūnas informavo, kad tyrimą atliekantys pareigūnai jau gavo užeigos "Gintagnė" vaizdo kameromis užfiksuotus įrašus, iš kurių galima daryti kai kurias išvadas.

"Įrašuose puikiai matyti, kaip S.Paulikas ir jo bičiuliai atvažiavo, ėjo į vidų, ką valgė ir gėrė. Be to, kaltinamojo automobilyje buvo rastas indas, kaip spėjama, su alkoholiniu gėrimu. Tad dėsime pastangas, kad įrodytume, jog S.Paulikas avariją sukėlė būdamas neblaivus."

Tyrimą atliekantys prokurorai kol kas neatskleidžia, ar S.Pauliko vairuojamas automobilis pirma nulaužė elektros stulpą, o tik po to įvažiavo į vaikų būrį, ar įvykių seka buvo kitokia.

Skuodo apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras taip pat patvirtino, kad svarstoma galimybė atnaujinti bylą dėl S.Pauliko tėvo Aloyzo Pauliko 2002 metų gruodį sukeltos avarijos. Šiuo metu Skuodo savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju dirbantis A.Paulikas tąkart per eismo įvykį partrenkė mergaitę, tačiau atsakomybės išvengė.

"Nustatyta, kad nukentėjusiosios motinai nebuvo išaiškintos jos teisės apskųsti sprendimą atsisakyti kelti baudžiamąją bylą. Todėl šia teise ji galėtų pasinaudoti", - svarstė V.Vaitekūnas.

Skuodiškiai nuogąstauja, kad dėl šios savaitės tragedijos sujudo įvairūs sukčiai. Jie siuntinėja elektroninius laiškus, kuriuose prašo paremti žuvusių berniukų šeimas. Trys ketvirtokai - Mindaugas Kubilius, Simonas Bučkus ir Aurimas Petkus - žuvo trečiadienį, kai į juos rėžėsi S.Pauliko vairuojamas automobilis.