„Ėjau šaligatviu Herkaus Manto gatve. Prie sankryžos su S.Daukanto gatve stabtelėjo automobiliai, nes užsidegė raudonas šviesoforo signalas. Iš vienos mašinos, kuri sustojo pirmojoje juostoje prie pat šaligatvio, pro nuleistus langus garsiai sklido muzika, todėl pasukau galvą pažiūrėti, koks kvailelis sėdi prie vairo“, - neseną įvykį prisiminė Diana.

Tačiau tai, ką ji pamatė, jauną moterį pašiurpino.

Prie vairo sėdėjo nuogas vyras, kuris masturbavosi. Klaipėdietės žodžiais, buvo matyti, kad jam patinka, jog jį stebi praeiviai.

„Ir jis buvo susijaudinęs, net labai. Pamačiusi tokį vaizdą, taip pasišlykštėjau ir pasimečiau, kad net neįsidėmėjau automobilio numerių. Priešingu atveju, tikrai būčiau paskambinusi į policiją“, - tvirtino pašnekovė.

Ji prisiminė tik tiek, kad automobilis buvo nenaujas, šviesios spalvos. Prie vairo sėdinčiam vyrui galėjo būti apie 35 metus.

„Šaligatviais tikriausiai reikia vaikščioti užsimerkus arba visiškai nesidairyti į šalis, nes tokie vaizdai ilgam įsirėžia į atmintį“, - šlykštėjosi Diana.

Tačiau net ir sugavus tokį automobilį vairuojantį iškrypėlį, jį nubausti būtų gana sudėtinga.

Apie tai policininkams pranešę žmonės turėtų prisistatyti, nes baudą galima būtų skirti tik remiantis liudininkų parodymais.

„Automobilis kaip ir namas – privati nuosavybė. Todėl mašinos viduje galima daryti, ką tik nori, net ir vairuoti nuogam. Svarbu tik laikytis Kelių eismo taisyklių“, - sakė Eismo priežiūros skyriaus viršininko pavaduotojas Alvydas Katkauskas.

Tačiau jei nuogas vairuotojas atlieka nepadorius veiksmus, jį galima bausti už nedidelį chuliganizmą.

„Prieš kelerius metus buvome gavę skundą, kad automobilyje, kurio langai tamsinti, mylisi porelė. Jei žmonės jau dėl to skundėsi, ką ir bekalbėti apie nuogą save tenkinantį vairuotoją. Svarbiausia, kad būtų liudininkų“, - teigė Viešosios policijos Prevencijos skyriaus viršininkas Kazimieras Sinkevičius.

Už nedidelį chuliganizmą gresia bauda nuo 100 iki 300 litų arba 30 parų areštas.

Šiemet pareigūnai nubaudė tik vieną iškrypėlį.